8 начина за сгъване на салфетки | Pochehli.com
Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
За Поръчки: 0888632147
Добре дошли в нашия магазин!
Регистрацияregister
Разширено търсене
Вход чрез Фейсбук
Филтри

КАТЕГОРИИ

Марки
LUMINARC, Франция BOHEMIA CRYSTALITE, Чехия CRYSTAL BOHEMIA, оловен кристал, Чехия CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия BOHEMIA ROYAL CRYSTAL, Чехия ZAWIERCIE CRYSTAL, Полша ANTILO TEXTIL, Испания СТУДИО ДЕКОР, България ХРОМ АД, България ДЕКОНА, България CRISTAL D'ARQUES® Paris, Франция CHEF & SOMMELIER, Франция BORMIOLI ROCCO, Италия RONA, Словакия RCR CRISTALLERIA ITALIANA, Италия BLOMUS, Германия DALPER, Португалия PHILIPPI, Германия VICKO, Гърция LANCASTER MODA MOSTRA, Гърция VIN BOUQUET, Испания JAMIE OLIVER ПАНАГЮРИЩЕ 1962, България ХИМ, България L’ATELIER DU VIN, Франция HERDMAR, Португалия SILAMPOS, Португалия ADHOC Germany, Германия COLE & MASON, Великобритания INART, Гърция SKK, Германия KYOCERA, Япония РОЗА ИМПЕКС, България CAMPINGAZ PYREX, Франция ARGENTI SIMA Italy, Италия KRUPS CLAYTAN PASABAHCE TEAM PISTOL TEFAL, Франция SILIKOMART Italy THINKLE STARS KITCHEN CRAFT, Великобритания RAVENHEAD, Великобритания TYPHOON, Велиобритания ROMMELSBACHER, Германия DIAMANTE GLASSWARE, Словения VERA EXCLUSIVE, Словакия DORMIA, България FREITAS & DORES, Португалия ARCOPAL, Франция TVS, Италия BONNA PREMIUM PORCELAIN, Турция VILA RICA, Бразилия TRAMONTINA, Бразилия DAVID MASON DESIGN, Великобритания ECLAT, Франция ARCOROC, Франция INNOLIVING, Италия CASADA, Германия ARTINA, Австрия ROWENTA IVO Cutelarias, Португалия REGENT INOX BOSCH ZYLISS, Швейцария MEPRA, Италия EMILE HENRY, Франция GEFU, Германия CILIO, Германия TOMORROW`S KITCHEN, Холандия BARRIER, Русия HISAR, Турция UMBRA, Канада SABICHI, Великобритания KUCHENPROFI, Германия VIDIVI, Италия APS, Германия Виж всички

8 начина за сгъване на салфетки

Дата:

Какво превръща една обикновена вечеря или събиране с приятели в празнично събитие? Украсата на масата разбира се! Добре подбраните покривка и прибори, салфетките, оформени по интересен начин, купата или вазата с цветя, поставени на подходящите места могат да превърнат и най-обикновената вечеря в празнична.

Ако търсите красиви начини за сгъване на салфетки, с които да блеснете като страхотни домакини на празничното събитие, което следващия път ще организирате в дома си, дошли сте на точното място.

 

8 ЛЕСНИ, НО МНОГО ЕФЕКТНИ НАЧИНА ЗА СГЪВАНЕ НА САЛФЕТКИ

 

Сгъване тип „Цвете”

Този начин на сгъване е много ефектен и лесен за изпълнение. За да оформите цветето, вземете една салфетка и я разгънете. Хванете един по един краищата ѝ и я сгънете като плик. Повторете действието, за да направите още един по-малък плик. След като го сторите, поставете салфетката така, че прегънатите части да са надолу към масата.

Сега отново сгънете на плик, събирайки краищата на салфетката. Поставете едната си ръка в средата на плика, а с другата внимателно подпъхнете всеки ъгъл така, че да се оформи красиво листо. Извадете всички „листа” и вече имате едно красиво цвете, което да поставите на масата.

8 начина за сгъване на салфетки

 

Сгъване тип „Ветрило”

Извадете салфетка от пакета и я разгънете. Сега я прегънете на половина. Обърнете към по-тясната ѝ част и започнете да я нагъване точно като ветрило. Нагънете я до половината. Уверете се, че нагънатата част прилича на ветрило. Сега сгънете салфетката през половината по цялата дължина.

Придържайки внимателно вече сгънатата част с едната ръка, а с другата ръка хванете другия край и започнете да сгъвате, като доближите края на салфетката към ветрилото. Подвийте края на салфетката и обърнете. Разперете ветрилото и се уверете, че стои изправено и поставете салфетката върху празничната чиния.

 

Сгъване тип „Шапката на Кардинала”

Сгънете салфетката по диагонал, за да оформите триъгълник. Сега хванете единия ѝ край и го прегънете към върха на триъгълника. Повторете действието и с другия край. Трябва да се получат два по-малки триъгълника.

Обърнете салфетката към масата и я прегънете така, че отново да се получи триъгълник. Сгънете двата края на триъгълника така, че в долната част да се припокриват ръбчетата (получава се нещо като плик в долната част). Сега подпъхнете едната част на плика в другата. Остана само да обърнете двата края на салфетката така, че да се „разперят” като широкопола шапка и сте готови.

 

8 начина за сгъване на салфетки

 

Сгъване тип „Шапката на Елфа”

Вземете салфетка и я разгънете, а след това я сгънете на половина. Хванете салфетката с едната си ръка в средата, а с другата ръка хванете единия ѝ край и започнете да навивате (като фунийка). Трябва да се получи хубава фунийка от салфетката.

След това просто трябва да обърнете краищата на фунийката навън така, че салфетката да заприлича на шапка. Ако искате да получите още по-голям ефект, можете да поставите на върха на „елфската шапка” някоя мъничка играчка, звезда, изрязана от фолио или дори звънче.

 

Сгъване тип „Коледно дърво”

Прегънете салфетката на половина, така че да се получи правоъгълник. Хванете двата долни края на правоъгълника и ги съберете така, че да се получи малък триъгълник. Повторете действието и с горния край. Сега имате два триъгълника в двата края на салфетката.

След това съберете триъгълниците в центъра на салфетката така, че да се получи нещо подобно на плик. Сгънете плика като внимавате частта с триъгълниците да остане отгоре. Сега ви остава само да разперите внимателно „клоните” на коледното дръвче.

 

Сгъване тип „Сърце”

Това е един от лесните и много оригинални начини за сгъване на салфетки, с който можете да изненадате любимия за Свети Валентин например. Сгънете салфетката по диагонал, за да получите триъгълник. Разгънете я отново нацяло.

Хванете единия ѝ край и го поставете в центъра на салфетката така, че да се получи малък триъгълник така, че острия му край да легне в центъра ѝ. Хванете срещуположния край и го прегънете така, че острия му край да достигне до края на салфетката.

Сега хванете салфетката и като гледате къде е средата, започнете да сгъвате краищата така, че да се образува форма наподобяваща сърце. Обърнете салфетката, подвийте краищата, за да оформите сърце и сте готови.

8 начина за сгъване на салфетки

 

Сгъване тип „Джоб”

Сгънете салфетката на триъгълник. Хванете двата края и ги прегънете така, че да се образува нещо като отворен плик. Сгънете още веднъж и обърнете салфетката и я поставете на празничната маса или в чинията.

Ефектът ще е още по-голям, ако в „джобчето” поставите картичка с името на човека, който ще седи на това място на масата или ако сложите малко букетче от няколко стръкчета цветя.

 

Сгъване тип „Папийонка”

Този начин за сгъване на салфетки е много ефектен и много лесен за направа. Ето как да си направите „Папийонка”.

Разгърнете салфетката и я сгънете на половина, за да се получи правоъгълник. Сега сгънете правоъгълника от двата по-тесни края, като първо сгънете така, че да се получи квадрат, а после навийте още няколко пъти, докато се получат нещо като рулца. Обърнете салфетката, завържете я в средата с панделка или и разперете папийонката.