Списък с марки - POCHEHLI.COM - онлайн магазинът за дома
За Поръчки: 0888632147
Добре дошли в нашия магазин!
Регистрацияregister
Разширено търсене
Вход чрез Фейсбук
Филтри

КАТЕГОРИИ

Марки
LUMINARC, Франция BOHEMIA CRYSTALITE, Чехия CRYSTAL BOHEMIA, оловен кристал, Чехия CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия BOHEMIA ROYAL CRYSTAL, Чехия ZAWIERCIE CRYSTAL, Полша ANTILO TEXTIL, Испания СТУДИО ДЕКОР, България ХРОМ АД, България ДЕКОНА, България CRISTAL D'ARQUES® Paris, Франция CHEF & SOMMELIER, Франция BORMIOLI ROCCO, Италия RONA, Словакия RCR CRISTALLERIA ITALIANA, Италия DALPER, Португалия VICKO, Гърция LANCASTER MODA MOSTRA, Гърция ПАНАГЮРИЩЕ 1962, България ХИМ, България INART, Гърция РОЗА ИМПЕКС, България CAMPINGAZ PYREX, Франция ARGENTI SIMA Italy, Италия KRUPS CLAYTAN PASABAHCE TEAM PISTOL TEFAL, Франция SILIKOMART Italy THINKLE STARS KITCHEN CRAFT, Великобритания RAVENHEAD, Великобритания TYPHOON, Велиобритания DIAMANTE GLASSWARE, Словения VERA EXCLUSIVE, Словакия DORMIA, България FREITAS & DORES, Португалия ARCOPAL, Франция TVS, Италия BONNA PREMIUM PORCELAIN, Турция VILA RICA, Бразилия TRAMONTINA, Бразилия ECLAT, Франция ARCOROC, Франция ARTINA, Австрия ROWENTA REGENT INOX BOSCH MEPRA, Италия EMILE HENRY, Франция CILIO, Германия BARRIER, Русия HISAR, Турция SABICHI, Великобритания KUCHENPROFI, Германия VIDIVI, Италия APS, Германия BISETTI, Италия ILSA, ИТАЛИЯ HORECANO G.A.T., Италия OCEAN, Тайланд ZASSENHAUS, Германия BERLINGER HAUS, Унгария BOHEMIA 1845, Чехия NACHTMANN, Германия SWISS DIGITAL LAV, Турция Pielcu, Испания Tre Esse, Италия V.H. Германия SIMONAGGIO, Бразилия GA CRYSTAL Италия HASCEVHER, Турция PRIMANOVA, Турция DUNYA, Турция CHURCHILL Англия Виж всички

Марки

«1»
LUMINARC, Франция

LUMINARC, Франция

Луминарк е френска световно известна марка продукти за сервиране. Вдъхновени от съвременните тенденции по отношение на цветове, форми и функционалност и с поглед в бъдещето, дизайнерите на марката създават модерни, удобни и оригинални продукти. При производството артикулите Luminarc преминават през термичен етап на обработка, което довежда до по-добра механична и термична устойчивост. Те издържат на температура до 135°С. Това позволява на един съд да бъде изваден от хладилника и директно да бъде поставен в микровълнова печка. Всички артикули Luminarc, било то чинии от стъкло, порцелан или други, са устойчиви на миялни машини. Преди да се доставят на пазара, артикулите се тестват в лабораториите на завода Arc International. По-голямата част от артикулите Luminarc са от стъкло, което не задържа микроорганизми и бактерии. Дори порцелана на тази марка е най-малко промокаем от всички керамики - шупливостта е само 1-2%. Luminarc е марка на групата Arc International, началото на която е поставено в далечната 1825 г. Други популярни марки на групата са Cristal d'Arques® Paris, Arcoroc®, Chef & Sommelier и Pyrex®. Вашата малка ежедневна екстра - това е Луминарк.

http://www.latabledarc.com/

281

продукти

BOHEMIA CRYSTALITE, Чехия

BOHEMIA CRYSTALITE, Чехия

Bohemia Crystalite е един от най-популярните наследници на чешките традиции в производството на чаши и продукти за аранжиране на дома. Компанията изработва разнообразни серии чаши, вази, свещници, подходящи и за най-взискателните клиенти. Дългогодишната традиция, подходящите ресурси, умението и въображението на чешките майстори е чудесна предпоставка през 1967 г. да се поставят основите на заводите за производство на стъкло в Světlá nad Sázavou – град в днешна Чехия. 3 години по-късно започва и реалното производство, като в началото продуктите се правят предимно на ръка. През 1975 г. в завода се внедрява и първото автоматизирано производство на стъклени чаши със столче. Това дава нов тласък на производството и бохемското стъкло става все по-популярно не само в страната, но и навън. В днешни дни продукцията на Кристалит Бохемия е световно известна – име, гаранция за високо качество, широк набор от продукти и декорации, а от няколко години насам и екологично производство. Днес в заводите се произвежда само екологично стъкло, което наричат кристалит или кристалин. Това е материал, произведен при специален процес, без съдържание на олово. В много от параметрите си – чистота на материала, блясък, той е еквивалентен на 24% оловен кристал, а в някои отношения дори го превъзхожда. Кристалит Бохемия /Crystalite Bohemia/ понастоящем разполага с два завода в Чехия, в които работят около 700 човека. Техният професионализъм, голямото разнообразие на продукти, традиционните и модерните декори са гаранция за удовлетвореността и на най-взискателните клиенти.

http://www.crystalite.org/

219

продукти

CRYSTAL BOHEMIA, оловен кристал, Чехия

CRYSTAL BOHEMIA, оловен кристал, Чехия

Компанията Кристал Бохемия е създадена през 2008 година с идеята да запази и да продължи да развива дългогодишните традиции в производството на оловен кристал в гр. Poděbrady, Чехия. В заводите на компанията днес се изработва т.н. рязан кристал, чието производство датира от 18-ти век и цялостно повлиява развитието на този бранш в световен план. Фабриката в гр. Poděbrady е основният производител на оловен кристал в Чехия, като 90% от продукцията й се реализира в чужбина.

http://www.crystal-bohemia.com/

36

продукти

CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия

CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия

Чешката марка Crystalex Bohemia е един от носителите на най-добрите и утвърдени традиции в производството на стъклени чаши за дома и ресторантьорството. Продукцията се изнася в повече от 70 държави и се радва на голям интерес в Европа, Северна и Южна Америка, Азия. В тон със съвременните изисквания Crystalex Bohemia разработват и използват специален състав на стъклото си, който включва кварцов пясък, но не съдържа олово и други тежки метали. Компанията следва принципа, че мярка за успех и добро качество е удовлетвореността на клиента.

https://www.crystalex.cz

116

продукти

BOHEMIA ROYAL CRYSTAL, Чехия

BOHEMIA ROYAL CRYSTAL, Чехия

Чаши от кристал и кристалит от Бохемия Чехия.

25

продукти

ZAWIERCIE CRYSTAL, Полша

ZAWIERCIE CRYSTAL, Полша

Красотата и магията на кристала - Zawiercie Crystal Glass Factory Ltd. е една от най-добрите реновирани фабрики за ръчно рязан кристал в Полша. Богатата дългогодишна традиция, изключителните умения на майсторите и специфичните шарки правят продуктите добре разпознаваеми и почти невъзможни за копиране и масово производство. Изделията са високо оценени и предпочитани от хора с изтънчен, фин вкус и отношение към изисканата маса. Продуктите на Zawiercie са изработени от оловен кристал 24% of PbO.

53

продукти

ANTILO TEXTIL, Испания

ANTILO TEXTIL, Испания

Текстил Антило ООД е испанска фирма със седалище град Валенсия. В последните няколко години Антило Текстил успява да се наложи като водеща марка в производството на платове, дамаски и артикули за декорация, както на вътрешния, така и на външния пазар. Това е една гъвкава и модерна компания, която има за цел да промени начина, по който се възприема домашния интериор и в която иновациите и дизайна играят съществена роля. Фирмата развива политика по качеството, предназначена да предложи на клиентите си най-доброто в цялостната декорация на дома. За да постигне целите си, тя въвежда цялостна система по управление на качеството UNE-EN ISO 9001:2000.

http://www.textil-antilo.es

25

продукти

СТУДИО ДЕКОР, България

СТУДИО ДЕКОР, България

Когато въображението и вкусът се срещнат, резултатът е уникален. Насладете му се.

168

продукти

ХРОМ АД, България

ХРОМ АД, България

Хром АД е най-големият български производител на умивалници и домакински съдове от неръждаема стомана. Качеството на продукцията отговаря на европейските и световни стандарти. Предприятието е основано като самостоятелно дружество през 1966 г., с предмет на дейност производство на домакински съдове и прибори от листова неръждаема стомана. Вече 45 години, Хром АД има една основна цел - да предоставя продукти, които отговарят на високите стандарти за качество и на индивидуалните изисквания на всеки един от своите клиенти. Всички продукти на Хром АД се произвеждат от благородна неръждаема стомана X5CrNi 18 10 (EN 10088 - 1, 2, 3, марка 1.4301) EN 695:2005, EN 13310:2003. През 1971 г., компанията стартира производството на умивалници. В момента на пазара могат да се намерят над 70 модела умивалници под тази марка, които отговарят на всички функционални и естетически изисквания. Умивалниците са полирани до блясък във всеки детайл. Те са високо устойчиви на механично въздействие и лесни за поддръжка, хигиенични и с изключително дълъг живот.

37

продукти

ДЕКОНА, България

ДЕКОНА, България

Декона е търговска марка на “АСКОМЕРС ” ООД - компания, основана през 1990г. и специализирана в производството на спално бельо от 100% памучен текстил. Всички тъкани, вложени в производството, притежават необходимите сертификати за качество и екологична чистота на продукцията.

47

продукти

CRISTAL D'ARQUES® Paris, Франция

CRISTAL D'ARQUES® Paris, Франция

Cristal d’Arques Paris е "френската следа" при продуктите за сервиране. Сърцевината на марката е микс от креативност, традиция, качество, перфекционизъм и френска елегантност. Всеки ден малко лукс и красота – това е философията на Cristal d’Arques Paris. Такава е тя преди повече от 40 години, когато марката се ражда. Такава е философията й и днес, обновена от новите тенденции и новите технологии и представена от последното изобретение на компанията – материалът Diamax®. Cristal d'Arques® Paris е марка на групата Arc International, началото на която е поставено в далечната 1825 г. Други популярни марки на групата са Luminarc, Arcoroc®, Chef & Sommelier и Pyrex®.

http://www.cristaldarquesparis.com/

0

продукти

CHEF & SOMMELIER, Франция

CHEF & SOMMELIER, Франция

Chef & Sommelier е марката - експерт при продуктите за сервиране на вино и напитки. Тя е част от семейството на Arc International и с течение на годините се превръща в предпочитания избор на професионалните ресторантьори и сомелиери, както и на познавачите и ценителите на доброто вино. Други популярни марки на групата Arc Internationa са Luminarc, Cristal d'Arques® Paris, Arcoroc® и Pyrex®

http://www.chefsommelier.com/

22

продукти

BORMIOLI ROCCO, Италия

BORMIOLI ROCCO, Италия

Историята на компания Бормиоли Роко започва в далечната 1825-та година, когато семейство Бормиоли отива да живее в италианския град Фиденца и там изработва първите си артикули от стъкло. През 1903 г. компанията има вече повече от 100 работници и се мести във Виа Сан Леонардо в Италия. Постепенно фирмата израства, развива се и се специализира в изработката на стъклени продукти за домакинството - сервизи за хранене, чинии, чаши, буркани за съхранение. Днес Бормиоли Роко е широко позната, качествена марка, която се характеризира със стилни и иновативни продукти, намиращи място не само у дома, но и в ресторантьорството. Сервизите за хранене и чиниите са изработени от закаленото стъкло на Bormioli Rocco - гаранция за чистота, хигиена и безопасност. Пълна липса на порьозност, подходящи са за миене в съдомиялната машина, подходящи са за използване в микровълнови печки, с висока устойчивост на топлинен удар и голяма издръжливост. Темперирано стъкло с екстремна устойчивост. Bormioli Rocco произвежда стъкло с изключителна здравина благодарение на използването на специален процес на закаляване: стъклото се подлага на много висок термичен шок при температура около 600 ° C и след това бързо се охлажда. Резултатът е много по-висока устойчивост на топлина и удар - около 2,5 пъти в сравнение с нормалното стъкло. Освен това цветното стъкло на Bormioli Rocco Color Resistent е изработено по специална технология, която гарантира ярки цветове, устойчивост на износване и често миене, напълно подходяща за контакт с храни.

http://corporate.bormiolirocco.com/eng/

73

продукти

RONA, Словакия

RONA, Словакия

RONA е словашка компания със 125-годишен опит в производството на продукти от стъкло - чаши за вино, ракия, безалкохолни напитки и вода, кани, декантери. Тя е най-успешната фирма в този бранш в Словакия и единствената оперираща в страната и до днес. Компанията е позната в над 80 държави по цял свят, в които изнася 96% от продукцията си. Сред популярните ѝ клиенти са редица авиокомпании – American Airlines, Emirates, Qatar Airways, Etihad (Абу Даби) и KLM Royal Dutch Airlines (Нидерландия), както и футболни отбори – Manchester United и FC Barcelona. Продукти на марката могат да бъдат видени в Бъкингамския дворец, Белия дом и луксозни хотели в Дубай и Лас Вегас. Стъклото на Rona се характеризира с отлични показатели по отношение на чистота и блясък, както и перфектна звънкост при наздравици. Чашите на Рона са подходящи за ежедневна употреба, но също и за аранжиране на празничната маса, тъй като са тънкостенни, елегантни, прецизно и фино изработени.

http://www.rona.sk/homepage/

56

продукти

RCR CRISTALLERIA ITALIANA, Италия

RCR CRISTALLERIA ITALIANA, Италия

Компанията RCR е създадена през 1967 г. и в продължение на десетилетия е един от лидерите при производството на продукти от кристал за дома. Днес RCR Cristalleria Italiana е водеща в Италия и е една от най-големите в света. Централата на компанията се намира във Вал д`Елса в сърцето на Тоскана. RCR е 100% италианска компания – от материалите, през дизайна и конструирането, до производството, маркетинга и продажбите – всичко е съсредоточено в Италия, а продукцията се предлага в повече от 80 страни в света. RCR e зелена компания, която е загрижена за околната среда. Тя работи върху различни научно-технологични изследвания в стремежа си да олекоти производствения процес, да го направи по-чист и по-екологичен. Това е и една от причините в последните години компанията да изработва продуктите си от кристалин - специално стъкло с много добри показатели по отношение на прозрачност и чистота, но с малък процент олово в съдържанието си.

http://www.rcrcrystal.com/index.php?lang=5

47

продукти

DALPER, Португалия

DALPER, Португалия

Още от създаването си през 1950 г. Далпер разчита на печелившата комбинация от висококачествени материали и непрестанно усъвършенстване и иновации. Марката присъства в повече от 40 държави, като предлага широка гама от продукти, които се отличават с функционалност и с внимание към детайла.

http://www.dalper.pt/index.php?id=4

8

продукти

VICKO, Гърция

VICKO, Гърция

VICKO е гръцка компания, която работи в областта на декорацията и продуктите за дома от далечната 1978 г. Днес VICKO е позната и обичана марка, предлагаща широка гама продукти за домакинството и интериора.

http://www.vicko.gr

24

продукти

LANCASTER

LANCASTER

Сервизи за хранене, чаши и чинии, изработени от висококачествен порцелан.

39

продукти

MODA MOSTRA, Гърция

MODA MOSTRA, Гърция

Основите на гръцката компания Мода Мостра са поставени в далечната 1935 г. на остров Лесбос. Тогава Василиос Калдис отваря вратите на малка работилница за глинени съдове. Десетилетията минават, времето и вкусовете се менят. Компанията се стреми да не изостава от тенденциите и развива дейността си, като постепенно започва да разширява продуктовата гама, а през 1997-ма година започва производството на продукти от декорирано стъкло. Това отваря още врати пред семейната компания и тя постепенно се превръща в един от лидерите в сегмента си и излиза на световните пазари. Днес Мода Мостра е представена в повече от 30 държави. Компанията произвежда продукти от декорирано стъкло, като използва различни техники и похвати, съчетаване на материали и цветове, така че те да станат част от декорацията на всеки дом.

http://www.modamostra.gr/

0

продукти

ПАНАГЮРИЩЕ 1962, България

ПАНАГЮРИЩЕ 1962, България

Панагюрище - 1962 ЕООД е еднa от водещите фирми в производството и вноса на комплекти спално бельо, чаршафи, олекотени завивки, кувертюри, одеала, халати, кърпи за баня и други аксесоари. Изпалзваните материали притежават сертификати за качество, които са гаранция за екологичната чистота и безвредност на тъканите. За издаването на тези сертификати се анализира както крайния продукт, така и производствените процеси, като се изисква прилагането на технологии, гарантиращи отсъствието на токсични вещества.

42

продукти

ХИМ, България

ХИМ, България

ЕТ „ХИМ” е създадена през 1991 г. с основна дейност производство на вълнен текстил. Фирмата произвежда висококачествени вълнени одеала, кувертюри, губери, китеници, черги, прежди и битови покривки. Притежава собствена предачница и тъкачница, което позволява максимален контрол върху качеството, както на материалите, така и на крайния продукт. Хим изработва продукти и по размер на клиента.

15

продукти

INART, Гърция

3

продукти

РОЗА ИМПЕКС, България

РОЗА ИМПЕКС, България

Роза Импекс ООД е първата частна компания в България, произвеждаща козметика. Основана е през 1991 година. Благодарение на професионализма и желанието си за непрекъснато развитие, днес компанията е един от водещите български производители и износители на козметика. Продуктите й са познати в повече от 30 държави. Нейни марки са Prestige, Regal, SPA Master, Galant и други. Роза Импекс разполага със собствени отдели за развойна и иновационна дейност, в които работят едни от най-добрите специалисти в страната. Компанията участва в международни изложения и панаири, следи и прилага последните тенденции и новости при производството и разработката на козметични продукти в света. Фирмата разполага с производствени мощности, доставени от най-реномираните световни производители като NORDEN - Швеция, CO.MA.DI.S – Италия, ETIFIX, IWK – Германия и др. Това оборудване е гаранция за най-високо качество и контрол на произвежданата продукция. Роза Импекс ООД разполага със собствени физико-химична и микробиологична лаборатории за контрол на качеството на суровините и на готовите продукти. От 2003 год. има внедрена система за управление на качеството ISO 9001:2000.

3

продукти

CAMPINGAZ

CAMPINGAZ

Компанията Campingaz е основана през 1949 г. във Франция и стартира с производството на газови бутилки. Много скоро продуктовият асортимент е разширен. Постепенно Campingaz се превръща в световно известна марка, символ на иновации и качество в производството на къмпинг оборудване. С Campingaz почивката сред природата е още по-отпускаща и много по-комфортна.

http://www.campingaz.com

0

продукти

PYREX, Франция

PYREX, Франция

Pyrex® е водеща марка съдове за готвене, позната отдавна със своите продукти от висококачествено огнеупорно стъкло. Боросиликатното стъкло, от което са изработени продуктите от серията Classic, е устойчиво при температури от -40°C до 300°C и издържа при температурни амплитуди до 220°C. Тези му свойства позволяват да използвате съдовете във фризер, в хладилник, в микровълнова и обикновена фурна, както и да ги миете в миялна машина. Независимо от това дали готвите за семейството си или сте поканили гости, продуктите на Пайрекс са създадени изцяло с мисълта за вашето удобство и това, което ви е необходимо в кухнята. Така ежедневното приготвяне на храната не е досадно и стресиращо, нито отнема много време. Пайрекс е марка на групата групата Arc International, собственик на марки като Luminarc, Cristal d'Arques® Paris, Arcoroc®

http://www.arc-international-cookware.com/en

0

продукти

ARGENTI SIMA Italy, Италия

19

продукти

KRUPS

KRUPS

Крупс е световноизвестен и признат производител на домакински електроуреди. Компанията е създадена в Германия през далечната 1846 г., като първите продукти, които произвежда, са везни. Преживява двете световни войни. През 50-те години на 20-ти век, използвайки вълната на немския икономически бум, марката се разраства и разширява продуктовата си гама. През 2001 Крупс се присъединява към SEB Group - международен лидер в производството на малки домакински електроуреди. През 2006 г. марката чества 160-годишнината си! Днес Крупс не е загубила нито частица от дългогодишно трупания си опит. Следвайки стратегията си на непрекъснати изследвания, иновации и подобрения, компанията предлага едни от най-качествените и красиви продукти на пазара.

http://www.krups.com/

16

продукти

CLAYTAN

8

продукти

PASABAHCE

PASABAHCE

Пашабахче е един от доказаните производители на изделия от стъкло. Компанията е създадена през 1935 г. в Истанбул. През 1960 г. започва да оперира на международния пазар и бързо намира място сред най-престижните производители в областта си. Днес компанията е един от лидерите в производството на стоки от стъкло за домакинството. Нейни марки са Borcam, Pasabahce, Lara, F&D и други.

http://www.pasabahce.com

5

продукти

TEAM PISTOL

TEAM PISTOL

Световноизвестната марка TEAM PISTOL® е регистрирана през 1993 година от DIPOND INDUSTRIAL CO., LTD. и до днес има над 25 млн. продадени артикула по цял свят. От 2006 година TEAM PISTOL® е вече и на българския пазар. Продуктовият асортимент на марката се състои от висококачествени запалки, устойчиви на вятър и вода, луксозни табакери и визитници (кутии за визитни картички), изискани комплекти за подарък и други стилни аксесоари. Акцентът на марката TEAM PISTOL® пада върху широката гама от запалки, които поради своята прецизна изработка, се ползват с двугодишна гаранция и следгаранционно сервизно обслужване.

1

продукти

TEFAL, Франция

TEFAL, Франция

Тефал - първата марка домакински съдове с незалепващо покритие, е позната и много добре приета на нашия пазар вече повече от 18 години. В световен мащаб марката е лидер, както в категорията домакински съдове, така и при малките кухненски електроуреди - съдове за готвене на пара, тостери, фритюрници, пасатори. Продуктите Тефал се отличават с елегантен и модерен дизайн, функционалност, комфорт и удобство при употреба. Позната в повече от 120 страни, марката винаги се стреми да превърне грижата за домакинството в приятно занимание.

http://www.tefal.bg

43

продукти

SILIKOMART Italy

SILIKOMART Italy

Силикомарт и италианска компания, която произвежда силиконови форми за професионална и домашна употреба. Продуктите се отличават с много високо качество, благодарение на стриктно подбраните суровини и на модерните производствени структури. Формите са с много висока термична устойчивост - диапазон от -60°С до +230°С, което ги прави подходящи за печене при висока температура, както и за дълбоко замразеняване на подготвените сладкиши.

https://www.silikomart.net

0

продукти

THINKLE STARS

THINKLE STARS

Играчките Thinkle Stars ™ задържат за дълго вниманието на бебетата с ярките цветове, разнообразните движения и веселите мелодии. С весела игра, бебетата развиват двигателните си умения, координацията ръце-очи и способността си да запомнят. За любознателните малчугани на 2 и повече години, играчките Thinkle Stars ™ отговорят на многобройните им въпроси за професиите, животните, музиката, цветовете и формите. Thinkle Stars ™ идва на помощ и на децата от предучилищна възраст и техните родители с асортимента „Преди училище“. Със забавна игра, децата ще научат цялата азбука, правописа, числата, броенето, много думи и изрази. Ранното обучение не е било по-интересно и по-лесно! Новите знания, които децата придобиват на родния език са: азбуката, числата, броенето, знания за формите, цветовете, животните, професиите, предметите в пространството, основни думи и изрази и много други. Част от асортимента играчки предоставят тези знания и на Английски език.

http://thinklestars.com/

0

продукти

KITCHEN CRAFT, Великобритания

KITCHEN CRAFT, Великобритания

Стотици продукти за кухнята – разнообразие, което ще удовлетвори и най-претенциозната домакиня. Ако търсите нещо уникално и специфично за вашата кухня, търсите Китчън Крафт /Kitchen Craft/- Великобритания. Следейки модните тенденции в дизайна, както и нуждите на клиентите си, Китчън Крафт създават висококачетвени и функционални продукти, на които трудно ще устоите. Продуктите се проектират във Великобритания, използват се най-новите технологии и материали. Компанията е представена в над 80 държави.

http://www.kitchencraft.co.uk/

0

продукти

RAVENHEAD, Великобритания

RAVENHEAD, Великобритания

Ravenhead е британска марка стъклени продукти за дома, част от семейството на Rayware Group. Създадена е през далечната 1842 г. в Северозападна Англия, като стартира с производството на бутилки. Постепенно продуктовата гама се разширява и днес компанията произвежда различни серии чаши, вази, купи, поставки и подноси от стъкло, които се отличават с изчистен дизайн, качество и здравина.

http://ravenhead.co.uk

0

продукти

 TYPHOON, Велиобритания

TYPHOON, Велиобритания

Простата идея да се представят Азиатски продукти на Британския пазар е зрънцето, от което израства марката Typhoon /Тайфун/, част от Британската Rayware Group. Продуктите на бранда се отличават с шикозен дизайн, високо качество, собствен стил и са вдъхновени от азиатската кухня и стил на живот.

http://www.typhoonhousewares.com

0

продукти

DIAMANTE GLASSWARE, Словения

6

продукти

VERA EXCLUSIVE, Словакия

18

продукти

DORMIA, България

DORMIA, България

Dormia е българска марка възглавници и продукти за добър и пълноценен сън. Марката предлага две серии възглавници - Memory Foam Pillow, изработени от патентования от НАСА материал Memory Foam и Memory Foam&Gel Pillow - изработени от същия материал, но обогатени с термолегуриащ гел - за още по-голям комфорт, антистрес ефект и релакс.

9

продукти

FREITAS & DORES, Португалия

FREITAS & DORES, Португалия

Freitas & Dores е португалска компания, специализирана в производството на продукти за дома - комбинация от стъкло с висока степен на прозрачност и метални орнаменти. Резултатът - оригинални и ефектни декантери, чаши, гарафи и комплекти, които няма да оставят никого равнодушен. Металните елементи в продуктите са произведени от сплав със състав 95% чист калай и 5% мед и антимон.

33

продукти

ARCOPAL, Франция

ARCOPAL, Франция

Аркопал е френска марка, част от семейството на Arc International, заедно с Luminarc, Arcoroc, Chef & Sommelier.

14

продукти

TVS, Италия

TVS, Италия

„Убедени сме, че доброто готвене е в основата на доброто качество на живота. Знаем, че нуждите на хората се променят също както и вкусовете им“, казват от компанията TVS Италия. Иновации, функционален дизайн, качество на всяка стъпка – от подбора на материалите до производството и разпространението им – резултатът са модерните, удобни и функционални съдове за готвене на марката. Произведени изцяло в Италия, без съдържание на PFOA, олово, кадмий и други тежки метали.

http://www.tvs-spa.it/en/

39

продукти

BONNA PREMIUM PORCELAIN, Турция

BONNA PREMIUM PORCELAIN, Турция

Bonna е популярна сред професионалните среди марка висококачествен порцелан. Родината й е съседна Турция, но продуктите на компанията се предлагат в повече от 30 страни в света. Най-отличителната черта на Bonna е безкомпромисното й качество - ръбовете на чиниите са подсилени така, че да можете да заковете с тях пирон и това да не се отрази по никакъв начин на съда. Устойчиви на надраскване от прибори, устойчиви на индустриално миене, много комбинативни, много модерни и красиви - това са примиум продуктите на Bonna. Вече можете да ги имате и у дома.

https://bonna.com.tr/en

573

продукти

VILA RICA, Бразилия

VILA RICA, Бразилия

Vila Rica е бразилска марка продукти за домакинството, изработени от керамика. Различни и цветни, те ще внесат нотка свежест и жизнерадостност в ежедневието ви.

6

продукти

TRAMONTINA, Бразилия

TRAMONTINA, Бразилия

Tramontina е създадена през 1911 година в бразилския град Карлос Барбоса от италианеца Валентин Трамонтина. Воден от своите трудолюбие, отдаденост и стремеж към предлагане на трайни и надеждни продукти, той наема късче земя, на което построява малка работилничка. Век по-късно Tramontina е водещ производител на стилни и достъпни кухненски и домакински пособия с безукорно качество. Изградена върху иновативност, дизайн и технология, марката е разпознаваема в над 120 държави, а нейния отличителен почерк носят над 18 000 продукта, готови да посрещнат нуждите на потребителите, независимо от повода.

http://www.tramontina.com.br

39

продукти

ECLAT, Франция

ECLAT, Франция

Eclat е най-новата марка в семейството на френската група Arc International. Продуктите са изработени от кристалин и се отличават с уникална прозрачност, перфектна акустика, отлична устойчивост на удари и при миене в съдомиялни машини.

7

продукти

ARCOROC, Франция

ARCOROC, Франция

Arcoroc е марка на френската група Arc International, специализирана в изработката на продукти за сервиране за професионална употреба, които се отличават с висока устойчивост и продължителност на живота. Други марки на Arc International са Luminarc, Cristal d'Arques® Paris, Chef & Sommelier и Pyrex®.

24

продукти

ARTINA, Австрия

ARTINA, Австрия

Артина е австрийска компания, основана през 1974 г. и е специализирана в производството на изделия от пютър /метална сплав, направена предимно от калай (85-99%), мед, бисмут, антимон или сребро/ или в комбинация от пютър и стъкло. Продуктите се отличават с индивидуалност и високо качество и са перфектният подарък за ценители на хубавите напитки и добрата храна.

14

продукти

ROWENTA

ROWENTA

От 1909 година германската марка Rowenta пленява и най-взискателните потребители с висококачествени продукти, гарантиращи безупречни резултати. Компанията предлага широка гама от решения, които съчетават ненадминато технологично представяне, изтънчен дизайн и лекота на ползване. Като истински пионер, Rowenta работи в сътрудничество с WWF и поставя екологичният дизайн на продуктите си на преден план в иновационния процес.

35

продукти

REGENT INOX

REGENT INOX

Съдове за топло сервиране и аксесоари за сервиране, които ще привнесат на трапезата ви празнично настроение и премерен лукс. Марката предлага няколко серии - Perle Titanium, Nappa, Grigio, Practical, Cadiz.

38

продукти

BOSCH

BOSCH

Bosch: "Едно нещо не се променя с времето: желанието ни да се усъвършенстваме". Вече повече от век и половина домакинските уреди на Bosch са част от живота на милиони семейства по света, като правят ежедневието им по-леко и приятно.

http://www.bosch-home.bg

3

продукти

MEPRA, Италия

MEPRA, Италия

Мепра е компания с традиции в изработката на прибори за хранене, съдове за готвене, аксесоари и иноксови изделия. Продуктите се характеризират с високо качество, гарантирано от трите сертификата за издръжливост, изправност и надеждност. Вложените материали са специално подбрани, използва се неколкократно полирана стомана 18/10 с висока плътност и дълготраен блясък. MEPRA - удоволствието да се храниш с хората, които обичаш, вълшебството на готвенето, радостта да споделиш уникален момент с приятели, специалните неща за специални случаи... Всичко това е заложено в колекциите на Mepra Италия – там, където се срещат прословутия италиански дизайн и неспиращия стремеж към още по-добри и качествени продукти.

7

продукти

EMILE HENRY, Франция

EMILE HENRY, Франция

Emile Henry /Емил Анри/ е френска марка съдове за готвене, създадена през далечната 1848 г. в градчето Марсини, южна Бургундия. Продуктите се отличават с изключително високо и постоянно качество. Изработени са от специална глина, която се добива в Бургундия. Специфичната термична обработка и покритието на съдовете, за разлика от всички останали керамични и глинени съдове, позволява поставянето им в гореща фурна. 100% естествени материали, 100% хигиеничност на продуктите, закалени и устойчиви на температури от -20 до +270˚С. Emile Henry и до днес е ръководена от семейство Анри, с отдадени на каузата хора, които непрекъснато се стремят да развиват и доусъвършенстват продуктите си. Те са пионери, те са новатори и неведнъж през годините стават „модните диктатори" във всяка френска кухня. Силата на земята и огъня, повече от 150 години опит, безкомпромисен контрол на качеството и иновативност – това е Emile Henry.

http://www.emilehenry.com

47

продукти

CILIO, Германия

CILIO, Германия

CILIO е немска марка, създадена през 1993 г. в град Золинген. Компанията залага на стилен дизайн, висококачествени продукти и постоянен контрол при производството и това й позволява много бързо да се развие и да се превърне в един от лидерите в областта си. Мотото на Цилио е да носи радост и качество в ежедневието у дома.

http://cilio.de

23

продукти

BARRIER, Русия

BARRIER, Русия

Руската компания Бариер започва производство на филтри за пречистване на питейна вода през 1993 г. През 2018 г. фирмата може да се похвали с четири производствени предприятия, собствена научно-изследователска лаборатория, автоматизирано производство и повече от 300 души, заети в дейността. Компанията произвежда кани за филтриране на вода и филтри, като продукцията й е позната в цяла Русия, предлага се в Европа и Азия.

https://www.barrier.ru

10

продукти

HISAR, Турция

HISAR, Турция

Hisar е лидер в концепцията „Изкуството на храненето“ от 1968 година. Компанията предлага стилни и елегантни прибори за хранене, съдове за готвене, порцеланови изделия и аксесоари, открояващи се с издръжливост и уникален дизайн. Компанията се води от убеждението, че всеки заслужава да се храни на изискана трапеза. Затова първокласната неръждаема стомана, безупречната технология и ненадминатото майсторство се съчетават в спиращи дъха продукти с безкомпромисно качество.

https://www.hisar.com.tr/

5

продукти

SABICHI, Великобритания

SABICHI, Великобритания

SABICHI е британска марка стоки за дома и домакинството. Произвежда качествени и красиви сервизи за хранене, прибори, съдове за готвене, аксесоари за банята и много други. Създадена е неотдавна - през 1994 г., но бързо успява да се наложи като една от предпочитаните марки на домакинствата във Великобритания. Компанията залага на качествено изработени продукти, красив, съвременен дизайн и добра цена. Дизайнерите на марката постоянно следят последните световни тенденции и ги претворяват в продуктите Сабичи, като не забравят необходимостта те да бъдат стилни, красиви и функционални.

8

продукти

 KUCHENPROFI, Германия

KUCHENPROFI, Германия

Küchenprofi е създадена през 1923 година под името Artur Schmitz. Основите ѝ полага дядото на днешния собственик, чиито умения повеждат семейния бизнес към успех въпреки хаоса на войната. През 60-те фирмата си поставя за цел да създаде пълна гама от функционални продукти за приготвяне и съхранение на храна. През 1988 година Artur Schmitz става Küchenprofi – бранд за висококачествени кухненски аксесоари, съчетаващи неостаряващ дизайн с висока функционалност и насочени към нуждите, желанията и изискванията на потребителите. А качеството е от първостепенно значение за компанията.

34

продукти

VIDIVI, Италия

VIDIVI, Италия

Стъклените изделия за сервиране на италианската фирма VIDIVI се славят с ненадмината прозрачност и здравина. Те се произвеждат в провинция Верона от първокачествени материали с ниско съдържание на метал и са 100% рециклируеми. Не съдържат олово или кадмий. Стъклото е пресовано и темперирано, което не му позволява да се чупи на малки парченца. Благодарение на тези си качества продуктите на VIDIVI са особено подходящи за използване в HORECA сектора и отговарят на регламент REACH № 1907/2006 / ЕО. Марката предлага богат асортимент от чаши, чинии, плата, купи и други изделия с изискан и стилен дизайн, които ще направят масата Ви уникална.

http://www.vetridellevenezie.co.uk/

111

продукти

APS, Германия

APS, Германия

APS е германска компания, основана през 1933 година. Тя предлага над 3500 професионални решения в сферата на кетъринга, хотелиерството и кухненското оборудване. Продуктите на APS се отличават с дръзка и иновативна визия и безупречно качество. Компанията непрекъснато си сътрудничи с дизайнери и кулинарни експерти, за да бъдат предложенията й не само атрактивни, но и функционални

22

продукти

BISETTI, Италия

BISETTI, Италия

Bisetti е италианска компания, основана през втората половина на XIX век от Абрамо Бисети. В началото тя произвежда кухненски изделия посредством дървоструговане – традиционен занаят за малките градчета на северния бряг на езерото Орта. През 1945 синът на Абрамо – Джулио, обогатява продуктовата гама на Bisetti с кафемелачка и мелнички за пипер. Четиридесет години по-късно, под ръководството на Бруно Бисети, италианската компания представя още нови и стилни изделия и придобива модерния си облик. Bisetti комбинира майсторството на традиционните занаяти с най-модерни технологии. Тя е от малкото компании, които и до днес създават аксесоари от струговано дърво за кухнята и трапезата. Всички продукти на марката се произвеждат в Италия – гаранция за безкомпромисното им качество.

https://www.bisetti.com/

23

продукти

ILSA, ИТАЛИЯ

ILSA, ИТАЛИЯ

ILSA е италианска компания, основана през 1946 година. Първият й продукт – усъвършенствана версия на характерната за Южна Италия кафеварка „Наполетана” – и до днес е предпочитан избор на много домакинства. Водещата цел на компанията е да използва натрупания опит и познанията си за пазара, за да възроди традициите, като същевременно произвежда изделия, които отговарят на всички нужди на потребителите. Продуктите с марка ILSA се отличават с безупречно качество и италиански усет за елегантност и стил.

http://www.ilsa-italy.it/

10

продукти

HORECANO

88

продукти

G.A.T., Италия

G.A.T., Италия

В един слънчев ден през 1986 г. група приятели се забавляват като съставят списък на типично италиански неща, които са познати в целия свят. И така наред с пицата, спагетите, мафията и модата попада и хубавото кафе и италианското отношение към него. Този списък поставя началото на компанията G.A.T. и на основната й мисия - да разпространи италианската култура за приготвяне и пиене на кафе в целия свят. Практични, класически или с модернистичен дизайн, кафеварките на G.A.T. се отличават с високо качество на изработката, дълъг живот и вкусно кафе.

4

продукти

OCEAN, Тайланд

OCEAN, Тайланд

Ocean е тайландска марка висококачествени продукти от стъкло, основана през 1979 година. Нейната мисия е да гарантира изключително преживяване на своите клиенти в над 90 държави по света. Продуктите ѝ съчетават азиатските традиции с модерния Запад и се отличават с елегантност и функционалност. Сред клиентите на Ocean са голям брой първокласни хотелски комплекси и ресторанти.

31

продукти

ZASSENHAUS, Германия

10

продукти

BERLINGER HAUS, Унгария

BERLINGER HAUS, Унгария

Berlinger Haus е изцяло нов примиум бранд на унгарската компания Home Impex Ltd., основана през 2007 година в сърцето на Европа – Будапеща. Марката произвежда специализирани, оригинални и иновативни съдове за готвене и кухненски продукти от най-съвременните и висококачествени материали. Berlinger Haus следва изключително строги стандарти за устойчивост, функционалност и дизайн на своите артикули и се радва на високо доверие в над 40 държави.

0

продукти

BOHEMIA 1845, Чехия

7

продукти

NACHTMANN, Германия

NACHTMANN, Германия

Нахтман е еталон за немско качество и прецизност в производството на кристални и стъклени артикули за дома. Компанията е създадена в далечната 1834 година от майстора - стъклар Michael Nachtmann. През годините компанията се развива и усъвършенства процесите на производство, за да достигне до сегашния си статут на утвърден европейски производител. В основата на постоянното високо качество на продуктите Nachtmann са залегнали три основни правила - първокачествени суровини, сертифицирани процеси на производство /ИСО/, модерни технологии. Дизайнът на продуктите Nachtmann също заслужава внимание, както и красивите опаковки, които правят чашите, вазите и купите Нахтман перфектен подарък за всеки повод.

89

продукти

SWISS DIGITAL

SWISS DIGITAL

Компанията SwissDigital стартира през 2014 година като партньорство между швейцарското часовникарско изкуство и водещите технологии. Тя произвежда раници, чанти, куфари, зарядни устройства, смарт часовници, преносими батерии и други портативни устройства, които имат за цел да улеснят потребителя в дигиталната ера. Името е обещание за оптимална комбинация от функционален дизайн, високо качество и първокласно обслужване на достъпна цена.

23

продукти

LAV, Турция

LAV, Турция

Турската компания LAV е основана през 1994 година и към днешна дата е шестият най-голям производител на стъклени изделия в света. Продуктите с марка LAV се отличават със семпъл и елегантен дизайн. Те се разпространяват в 130 държави по света, като най-популярни са в Испания, Франция и Иран.

2

продукти

Pielcu, Испания

Pielcu, Испания

Pielcu е една от големите испански компании за оръжейни калъфи и аксесоари за армията. Основан през 60-те години на миналия век, днес този семеен бизнес е лидер в производството и разпространението на ножарски изделия, продукти за лов, къмпинг и други над 6000 артикула.

6

продукти

Tre Esse, Италия

Tre Esse, Италия

Марката Tre Esse се заражда през 1966 година в люлката на Ренесанса, Флоренция. Продуктите ѝ съчетават внимателно селектирани материали с прочутото италианско майсторство. Всеки артикул е уникален и неповторим като подписа на своя притежател. Поемете на незабравимо пътешествие назад във времето с Tre Esse.

5

продукти

V.H. Германия

10

продукти

SIMONAGGIO, Бразилия

SIMONAGGIO, Бразилия

Simonaggio е бразилска компания с над 45-годишна история. Отначало тя произвежда метални сламки и „кратунки“ за традиционната в Латинска Америка тонизираща напитка мате. През 1984 Simonaggio започва да произвежда и прибори за хранене, които бързо завладяват пазара. Днес компанията предлага широко разнообразие от кухненски прибори за домашна и професионална употреба, пластмасови изделия, чинии и много други.

26

продукти

GA CRYSTAL Италия

5

продукти

HASCEVHER, Турция

HASCEVHER, Турция

Hascevher е турска компания, основана през 1993 година. Тя предлага над 2000 продукта от неръждаема стомана, керамика и гранит в 77 държави на 5 континента. Продуктите на Hascevher са произведени с помощта на най-модерните технологии, отличават се с ергономичен и практичен дизайн и позволяват готвенето с по-малко мазнина и вода с цел запазване на вкуса, витамините и минералите на храната.

96

продукти

PRIMANOVA, Турция

32

продукти

DUNYA, Турция

22

продукти

CHURCHILL Англия

CHURCHILL Англия

АНГЛИЙСКИ ПОРЦЕЛАН CHURCHILL на топ цени! Продуктите на английския производител на порцелан CHURCHILL са със световно признание и безупречна репутация. Churchill е една от най-желаните марки в търговския кетъринг свят, благодарение на съвременната и модерна естетика, която компанията предлага.

16

продукти

DURALEX Франция

DURALEX Франция

Duralex е специалист в дизайна и производството на темперирано стъкло от 1945 г. Повече от всякога чиниите, чашите и тавите на Duralex са символ на стабилност, здравина, функционалност, дизайн и практичност в ежедневието. Приключението започва през 1930 г. Компанията Saint-Gobain придобива в La Chapelle-Saint-Mesmin, близо до Орлеанс, фабрика за стъкло, която преди това е била собственост на производител на оцет, а след това и на парфюмер, който сам е произвеждал шишенцата за ароматите си. Няколко години по-късно, компанията, пионер в технологията на закалено стъкло, прави първите си опити да адаптира процеса към производството на съдове за хранене. През 1945 г. е регистрирана марката Duralex, която произлиза от латинската сентенция "Dura Lex Sed Lex" ("Законът е труден, но това е законът"). Следвоенна Европа постепенно се възстановява и марката набира известност не само в родната Франция, а също и в другите европейски страни, като шестдесетте и седемдесетте години на 20-ти век, тя придобива международна популярност. Процесът на закалката прави продуктите Duralex толкова здрави. Стъклото се нагрява до 700°C и шоково се охлажда с циркулиращ студен въздух. Това третиране води до контролиран стрес върху стъклото и подобрява повечето от физическите му качества като устойчивост, издържливост, механичен стрес или термичен шок. Чиниите,чашите, сервизите за хранене, изработени от стъклото Duralex, са 2,5 пъти по-силни от аналогични материали и издържат на термичен шок от 130°C. Това прави възможно слагането им от фризера директно в микровълновата фурна. Специално разработените за готвене във фурна тави и ростери от серията OVENCHEF са допълнително подсилени, така че да издържат на температурни разлики до 200°C. Те могат да се използват в температурен диапазон от -20°C до 300°C. Duralex произвеждат продукти в различни серии, като най-популярните у нас са Vermel – прословутото кехлибареножълто стъкло, от което можете да намерите сервизи за хранене, овални плата, чаши за кафе, чинии, купи за супа, чаши за вода и безалкохолно. Друга популярна серия е Beau Rivage Creole – Бо Риваж Креол – кафяво стъкло с вълнообразна шарка. В серията Beau Rivage Creole могат да се намерят както комплекти за хранене от 19, 31 и 44 елемента, така и отделни чинии, купи, чаши, плата за сервиране.

34

продукти

LEONE, Италия

LEONE, Италия

Leone е италианска компания с над 70-годишен опит в предлагането на решения за домакинството и ХоРеКа сектора. Фирмата произвежда над 1200 продукта – от екологични прибори за еднократна употреба до съдове за приготвяне, сервиране и съхранение на храна. Благодарение на отличното съотношение между цена и качество Leone радва над 3000 бизнес клиента в Европа и света.

6

продукти

ANTIK ARS Италия

ANTIK ARS Италия

ANTIK ARS е италианска компания, специализирана в производството на висококачествени съдове за готвене. Тенджери, грил тигани, тави за пица, тави за паеля - всички продукти на марката са изработени с подбрани материали и внимание към детайла - за още по-добри резултати в домашната и в професионалната кухня

77

продукти

KESPER Германия

KESPER Германия

Немската компания KESPER - Ф. Антон Кеспер е основана през далечната 1902 г. и има много силна и неразривна връзка с природата. В асортимента на KESPER голяма част от продуктите са изработени от дърво – дъски за рязане, кутии и щайги за съхранение, етажерки, поставки за винени бутилки, разпределители за прибори, малки мебели за дома. Хората в компанията обаче знаят, че ресурсите не са неизчерпаеми. Ето защо във философията им заляга дълбокото уважение към природата, внимателното и отговорно използване на богатствата й. Продуктите от т.н. Колекция Дърво /Wood Collection/ са изработени от дървесина от контролирани Европейски гори и притежават съответния сертификат за това - FSC certified wood. Много продукти са изработени от материали, които идват от азиатски насаждения от естествен каучук или от устойчиви култивирани гори. Едни от първите, които започват активно да използват бамбука за изработка на продуктите си, KESPER са горди с факта, че производството им не е сред причините за тропическото обезлесяване, тъй като използват специално култивирани и отглеждани за целта суровини. Компанията е член на AMFORI – водещата глобална бизнес асоциация за открит и устойчив бизнес.

77

продукти

BEURER Германия

BEURER Германия

Beurer е германска компания със 100-годишен опит в производството на продукти за пълноценен начин на живот. Фирмата разполага с широка гама от артикули, сред които масажори, фитнес тракери, апарати за кръвно налягане, глюкомери, уреди за лична хигиена и грижа за тялото. Beurer работи съвместно с водещи изследователски институти и университети, за да гарантира високото качество на своите продукти и удовлетвореността на клиентите си.

69

продукти

KUTAHYA Турция

15

продукти

SERINOVA, Турция

31

продукти

GERZ Германия

14

продукти

UMBRA КАНАДА

UMBRA КАНАДА

Основана през 1979 в Торонто, Канада, Umbra е дизайнерска компания, предлагаща интелигентни и висококачествени аксесоари за дома в над 120 държави по света. Началото ѝ поставя графичният дизайнер Пол Роуан, който по онова време търси щори за прозорците в апартамента си. Не успявайки да намери решение, което да отговаря на вкуса и бюджета му, Пол се залавя да си проектира сам, а малко по-късно се съюзява с Лес Манделбаум, приятел от детството, и двамата започват да пресъздават предмети от ежедневието в произведения на модерния дизайн. Резултатът е оригинални, модерни, функционални, непринудени и достъпни продукти, проектирани с много страст и лично отношение.

163

продукти

PERILLA, Турция

14

продукти

GRANIT, Турция

2

продукти

PIRGE Турция

46

продукти

INOXRIV Италия

17

продукти

GÜRAL PORSELEN Турция

GÜRAL PORSELEN Турция

GÜRAL PORSELEN е пионер в производството на първокласен порцелан с разнообразен дизайн и форма. Над 30 години турската компания умело съчетава опита на вековете с модерните технологии в елегантни порцеланови произведения, които изнася в над 50 страни. "Гюрал Порцелан" е сертифицирана от TSE и ISO 9001 стандарти на качеството.

20

продукти