Кристални чаши, чаши за вино, вода, уиски, шампанско, изработени от стъкло, кристал и порцелан
За Поръчки: 0888632147
Добре дошли в нашия магазин!
Регистрацияregister
Разширено търсене
Вход чрез Фейсбук
Филтри

КАТЕГОРИИ

Марки
LUMINARC, Франция BOHEMIA CRYSTALITE, Чехия CRYSTAL BOHEMIA, оловен кристал, Чехия CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия BOHEMIA ROYAL CRYSTAL, Чехия ZAWIERCIE CRYSTAL, Полша ANTILO TEXTIL, Испания СТУДИО ДЕКОР, България ХРОМ АД, България ДЕКОНА, България CRISTAL D'ARQUES® Paris, Франция CHEF & SOMMELIER, Франция BORMIOLI ROCCO, Италия RONA, Словакия RCR CRISTALLERIA ITALIANA, Италия DALPER, Португалия VICKO, Гърция LANCASTER MODA MOSTRA, Гърция ПАНАГЮРИЩЕ 1962, България ХИМ, България INART, Гърция РОЗА ИМПЕКС, България CAMPINGAZ PYREX, Франция ARGENTI SIMA Italy, Италия KRUPS CLAYTAN PASABAHCE TEAM PISTOL TEFAL, Франция SILIKOMART Italy THINKLE STARS KITCHEN CRAFT, Великобритания RAVENHEAD, Великобритания TYPHOON, Велиобритания DIAMANTE GLASSWARE, Словения VERA EXCLUSIVE, Словакия DORMIA, България FREITAS & DORES, Португалия ARCOPAL, Франция TVS, Италия BONNA PREMIUM PORCELAIN, Турция VILA RICA, Бразилия TRAMONTINA, Бразилия ECLAT, Франция ARCOROC, Франция ARTINA, Австрия ROWENTA REGENT INOX BOSCH MEPRA, Италия EMILE HENRY, Франция CILIO, Германия BARRIER, Русия HISAR, Турция SABICHI, Великобритания KUCHENPROFI, Германия VIDIVI, Италия APS, Германия BISETTI, Италия ILSA, ИТАЛИЯ HORECANO G.A.T., Италия OCEAN, Тайланд ZASSENHAUS, Германия BERLINGER HAUS, Унгария BOHEMIA 1845, Чехия NACHTMANN, Германия SWISS DIGITAL LAV, Турция Pielcu, Испания Tre Esse, Италия V.H. Германия SIMONAGGIO, Бразилия GA CRYSTAL Италия HASCEVHER, Турция PRIMANOVA, Турция DUNYA, Турция CHURCHILL Англия Виж всички

ЧАШИ ЧАШИ

Кристални чаши за вино, стъклени чаши, чаши за вода и безалкохолно, уиски, бира, ракия и коктейли, както и порцеланови чаши за кафе и топли напитки. За ваше улеснение те са разпределени в няколко подкатегории - така можете да търсите чаши по предназначението им. Ако желаете да търсите по марка или серия, използвайте полето за търсене горе вдясно на сайта.

Подкатегории

Чашите за вино, които предлагаме в нашия онлайн магазин Pochehli.com са в множество размери и форми. Изработени са от различни материали, предназначени са за различни сортове вино, и са част от продуктовата гама на водещи европейски производители като Bohemia, Chef&Sommelier, Rona, Bormioli Rocco.

Ефектът от формата на чашата за вино върху вкуса на му, не е доказан от нито едно научно изследване и остава въпрос на дебат.

Някои хора вярват, че формата на стъклото е важна, тъй като концентрира вкуса и аромата (или букета), за да подчертае характеристиката на сорта. Едно общо схващане е, че формата на стъклото насочва виното към най-добрата зона на устата за да усетим вкуса, а ароматът се възприема чрез обонянието в горната носна кухина, а не в устата.

Повечето комплекти чаши за вино са на столче и са съставени от три части: купа, столче и стъпало. В някои, отворът на чашата е по-тесен в най-широката част на купата, за да се концентрира ароматът, други са по-отворени.

За да се насладите напълно на предпочитаното вино, трябва да изберете подходящите чаши за вино. Има най-различни модели чаши, вариращи от скъпи кристали, някой от които ръчно гравирани, невероятно фино изработени чаши от кристалит и кристалин, както и ежедневни стъклени чаши за вино.

Най-общо, съдържанието на оловен оксид в стъклото е основният определящ фактор при класифицирането на нещо като стъкло или кристал.  Въпреки че изборът на чаша за вино се основава изцяло на индивидуалните предпочитания, експертите по вина препоръчват, той да е свързан с аромата на виното, за което те са предназначени.

Формата на чашата влияе върху възприемането на качествата на виното

Тя играе много важна роля. Разбира се, това няма да превърне лошото вино в добро вино или обратно. Чашата ще играе ролята на предприемач: той ще ни накара (или не) да открием някои аспекти на виното. Най-добрата аналогия е музиката. Можете да слушате Моцарт на стар транзистор, а самата музика няма да бъде ужасна, но ще пропуснете много неща.

Нашият онлайн магазин Pochehli.com ви предлага разнообразие от дизайн и форми на чашите за вино, като основно те са разделени на чаши за шампанско, чаши за бяло и чаши за червено вино. Независимо от конкретния дизайн, чашата трябва да бъде чиста, да е от прозрачно, не много дебело стъкло, с високо столче, удобно за държане, и с достатъчно широка основа, за да бъде стабилна.

Един практичен съвет – във всекидневието ползвайте чаши, които може да си позволите да счупите. Разбира се, добре е да се снабдите и с комплект висококачествени кристални чаши за вино на утвърдени производители за по-специални случаи.

4 основни вида чаши за вино

 - Чаши за червено вино;

 - Чаши за бяло вино;

 - Чаши за шампанско/пенливо вино;

 - Чаши за розе

Чаши за червено вино

Червените вина се сервират най-добре в големи чаши за вино. Характерна за тях е широката, кръгла купа, позволяваща виното да се аерира с по-висока скорост. Взаимодействието на червеното вино с кислорода от въздуха, освобождава неговия аромат и вкус. Принципно положение е, че ниската температура подтиска ароматите, а по-високата ги отваря. Когато говорим за червено вино, пределната температура е 20 градуса. Съществуват различни стилове чаши за червено вино.

Чаши за червено вино тип  „Бордо“

Чашите за  бордо са по-високи от традиционните чаши за червено вино, но купата не е толкова голяма.  Височината на чашата позволява на виното да премине директно към задната част на устата, за да увеличи своя аромат. Бордо чашите са подходящи следните сортове:

 - Каберне Совиньон;

 - Каберне Фран;

 - Мерло;

 - Пети Вердо;

 - Малбек

 - Чаши за Булгундско вино

Те са различен стил чаши за червено вино, предназначен за по-леки, пълноценни вина като Пино Ноар. Тази чаша не е толкова висока, колкото чашата за Бордо, но купата е по-голяма и насочва виното към върха на езика, за да се вкусят по-деликатните му аромати. Характерното за тях , е че имат формата на балон. Всъщност и така са известни “Чаши за червено вино балон“.

Червените вина обикновено имат по-силен аромат и се съчетават добре червени меса (говеждо, агнешко и свинско), богати тестени изделия и др. Те обикновено се сервират на или малко под стайната температура. Реално за повечето сортове червени вина една разумно голяма чаша с широко тяло и по-тясно гърло ще свърши работа.

За една чаша далеч по-важно е до какво ниво е пълна, отколкото каква форма е заело стъклото. Да оставите 2/3 от чашата празни, ще ви позволи да завъртите виното така, че то да освободи аромата си и вие да можете да му се насладите най-пълно.

Чаши за бяло вино

Чашите за бяло вино са с по-тясна купа, в сравнение с чашите за червено вино. Важно е да се държат за ствола, за да не се затопли охладеното бяло вино от телесната температура. Различните форми на чашите за бяло вино подчертават уникалните характеристики на отделните стилове вино.

Широкия отвор на купата функционира подобно на чашите за червено вино, споменати по-горе, насърчавайки бързото окисление, което променя вкуса на виното. За по-леки, по-свежи сортове на бяло вино, окисляването е по-малко желателно. За да се запази чист аромат, много чаши за бяло вино имат по-малък отвор, което намалява повърхностната площ и от своя страна скороста на окисление.

Чашите за бяло вино имат по-дълъг ствол и по-малка купа, отколкото техните червени колеги. Чашата за бяло вино трябва да се пълни малко повече от 1/3 от обема си и най-много до половината от обема.

Нека разгледаме 3 различни вида чаши за бяло вино според сорта

Шардоне

Чашите за шардоне имат широка купа и леко заострена горна част. Оставяйки достатъчно място за въртене и отпиване. Притежавайки по-дълъг ствол, чашите за Шардоне се фокусират върху запазването на виното възможно най-хладно.

Ризлинг

По-тесени и по-високи, чашите за Ризлинг са направени така, че да концентрират плодовите аромати в горната част на стъклото. По-дългите дръжки запазват виното охладено.

Совиньон Блан

Оригиналната чаша на Совиньон Блан е висока и тънка, предлагайки свежестта и аромата на виното върху носа. Тя има дълъг ствол и тясна купа, леко заострена в горната част. Сервирайте бялото вино охладено , с по-леки храни, като птици и риба.

Чаши за шампанско

Чашите за шампанско или така наречените „флейти“ се характеризират с дълъг ствол, с висока, тясна купа отгоре. Формата е предназначена за запазване на пенливото вино по време на консумацията му. Точно както при чашите за бяло вино и флейтата е предназначена да бъде държана за сторлчето, за да предотврати затоплянето на течността.

Самата купа е проектирана по начин, който помага да се запазят мехурчета в напитката. Това се постига чрез намаляване на повърхността при отваряне на купата. Освен това дизайнът на флейтата допринася за естетическата привлекателност на шампанското, което позволява на малките балончето да пътуват още и още.  Сервирайте на гостите си шампанско в чаши тип флейта. Те са идеални за специални поводи, официални събития, комбинирани с изискани блюда.

Чаши за розе

Два вида чаши за вино са широко приети за употреба с розови вина - стъклени чаши с къса купа и лек конус, както и тези с къса купа и леко изпъкнали ръбове. Тъй като тези вина са сравнително сходни по време на процеса на ферментация с белите вина, използването на чаши за бяло вино, също се счита за приемливо за тези видове вино.

Чашите за розе с леко изпъкнали ръбове обикновено се предпочитат за вина, които са по-млади, по-чисти и по-сладки от по-зрелите сортове. Дизайнът им позволява на виното да изтече от купата точно на върха на езика, където вкусовите рецептори са най-чувствителни към сладостта.

За по-зрели розови вина с по-плътен вкус, подходящи са чашите тип лек конус

Изберте, купете за себе си или подарете луксозен комплект чаши за вино от нашия онлайн магазин Pochehli.com на най-изгодни цени.

 - Кристални чаши за вино. Чуйте неповторимия звън при тост;

 - Стъклени чаши за ежедневна употреба.Достатъчно издръжливи;

 - Стилни и елегантни ритуални сватбени чаши с камъни Сваровски - неизменна част от всяка сватба;

 - Цветни чаши за вино. Иновативни и модерни. Изцяло в черно или червено;

 - Чаши за вино с цветно столче Rainbow. Всеки гост може да има свой собствен цвят! - има зелени, сини, сини, червени, оранжеви и жълти акценти, постигнати с органична боя, която свети през прозрачното стъкло, за да му придаде красив отенък;

 - Комплекти чаши за вино с декантер. Добре е след отваряне на бутилката виното да се остави малко да поеме въздух. По този начин се стимулира разкриването на богатия аромат и омекването на танините. За тази цел е най-добре то да се налее в декантер или гарафа.

Един практичен съвет – във всекидневието ползвайте чаши, които може да си позволите да счупите. Разбира се, добре е да се снабдите и с комплект висококачествени кристални чаши за вино на утвърдени производители за по-специални случаи.

Онлайн магазинът ни Pochehli.com разполага с невероятно богат избор на комплекти чаши за вино на най-изгодни цени:

 - Сватбени ритуални чаши;

 - Големи чаши за вино XXL;

 - Цветни чаши за вино;

 - Чаши за вино с черно столче;

 - Кристални чаши за вино Бохемия;

 - Юбилейни чаши;

 - Луксозни комплекти чаши за шампанско.

През годините стотици клиенти се убедиха, че онлайн магазин Pochehli.com доставя висококачествени чаши за вино, на топ цени. Много ресторанти, кафенета и хотели оборудваха баровете си с най-разнообразни комплекти за вино, възползвайки се от нашите цени на едро, при поръчки за по-голямо количество. Направете го и вие.  

За ценителите  на всеки висококачествен алкохолен продукт, няма нищо по-изкусително от едно добро уиски. Сервирано в  изящна чаша, то ще превърне всеки момент в незабравимо изживяване. Но чувството на наслада и блаженост ще е пълно и завършено, когато видите пречупената светлина елегантно отразена в бучка лед в чашата, усещайки духът на лукса.

Представяме на вниманието ви кристални комлекти за уиски, включващ гарафа с шест чаши в подаръчна кутия.

Гарафата е с тясно гърло, със запушалка отгоре за предпазване на течноста и има вместимост до 800 мл.

Чашите за уиски са с великолепен дизайн, направени удобно да прилягат в ръката, като са достатъчно обемни, за да поберат няколко бучки лед.

Прецизната изработка, все едно изваяни от склуптор, прави всеки кристален комлект за уиски уникален и често желан подарък. Понякога фината изработка е ръчно гравирана или  кристалните изделия са инкрустирани със злато.

Страхотна идея за подарък!

Онлайн магазин Pochehli.com  ви предлага много богат избор на луксозни кристални комплекти гарафа с чаши за уиски, висококачествена изработка на най-добра цена.

Заповядайте и в нашият магазин София ж.к. Люлин Силвър център, където са изложени част от подаръчните сервизи.

Може да избирате между продуктите на

 - чешкия кристал Bohemia;

 - италианския кристал RCR Crystal;

 - немския кристал Nachtmann;

 - прочутия полски оловен кристал.

Стилен  и елегантен подарък за мъж!

Уверяваме ви, че комплектът за уиски е оригинален подарък за сватба, рожден ден, имен ден, годишнина, юбилей, тържествено събитие или семеен празник и ще предизвика възхищение у останалите гости.

Кристални чаши за вино, уиски, шампанско, ракия. В категорията ще откриете селекция продукти, изработени от оловен кристал 24% of PbO. Ще поставим фокус на Bohemia от Чехия като най-познатият и популярен производител, но няма да пренебрегнем и продуктите на полската марка Zawiercie Crystal.

Кристалните чаши се отличават със звънкостта си, с неповторимото пречупване на светлината, с тежестта си, с изящните си гравюри.

А за разкош и още повече блясък, в категорията ще намерите и селекция от кристални гарафи за уиски, впечатляващи купи, комплекти за уиски.

Кристални чаши за вино и шампанско, комплект за уиски от серията Брикстън на Кристал Бохемия. Изработени от оловен кристал 24% PbO, с класическа гравюра и изчистен дизайн. Чашите са опаковани в сини фабрични кутии с логото на Бохемия. Подходящи са за подарък.

Bohemia Trio е серия чаши за вода и безалкохолно, както и за алкохолни напитки. Чашите, гарафите и каните TRIO са със специфично изрязано на три места дъно, което придава динамика и оригиналност на иначе класическата им форма. Чашите са изработени от висококачествен кристалит, с много висока степен на прозрачност. Тънкостенното стъкло дава допълнителен финес и празничност на всяка маса. В серията ще намерите чаши за аперитив, чаши за уиски, чаши за вода, подаръчен уиски сет от 7 части с красива масивна гарафа.

Всички чупливи продукти пътуват към вас с опция преглед, така че при приемането от куриера, да имате възможност да прегледате дали всичко е в добър вид и отговаря на очакванията ви.

Кристални чаши Зорница и Зорница лукс са изработени от 24% оловен кристал в полските заводи Zawiercie Crystal. Чашите на столче са с формата на лале, столчето е декорирано. Чашите в Зорница лукс са с по-пищна гравюра, докато Зорница са по-семпли, но и в двата варианта можете да сте ситурни, че избирате висококачествен продукт, който ще допринесе за по-доброто възприятие на сервираните напитки.  В серията кристални чаши Зорница можете да намерите чаши за бяло и червено вино, чаши за шампанско, ракия, водка, вода.

Всички чупливи пратки се изпращат с Еконт Експрес с включена застраховка. Освен това при приемане на пратката, още преди да сте я платили, можете да я отворите и да проверите целостта на съдържанието.

Чаши за уиски и вода, гарафи, купи Bohemia Quadro. Изработени от кристалит, със специфична форма, наподобяваща усукване в долната част. Една от най-популярните серии, която се радва на нестихващ интерес.

Чаши за вино и ракия Bohemia Fuchsia са с издължено фино столче и нежна чашка тип лале. Дизайнерите на Бохемия взимат идеята за своеобразния детайл на столчето от красивото цвете Фуксия, чийто цвят е стилно и елегантно претворен там. Усещане за стил, изтънченост и повишено удоволствие при отпиване. Чашите са изработени от кристалит и се отличават с висока прозрачност и чистота на стъклото и отлична звънкост при наздравици. В серията Фуксия Бохемия ще намерите чаши за ракия на столче, чаши за бяло и червено вино и чаши за шампанско тип флейта.

Чаши за вино Avila на Bohemia Royal са изработени от тънкостенно висококачествено стъкло - кристалит, което се отличава с много добра чистота и прозрачност и отлична звънкост при наздравици. Чашите са опаковани в стилни черни кутии и са подходящи за подарък на хора с отношение към хубавите качествени вина. В серията ще откриете чаши за червено вино, чаши за бяло вино, чаши за бордо и чаши за шампанско.

Чашите в серия Tori Titanium на Bohemia Royal са изработени от висококачествен кристалит. Характеризират се с висока прозрачност на стъклото, блясък и отличен звън при наздравици, лазерно изрязан ръб. Изработени са в Чехия и са част от портфолиото на BOHEMIA Royal. Серията съдържа чаши за бяло вино, розе, червено вино и шампанско. Столчето е фино и високо, формата е по-широка в долната част и затворена при ръба за по-доброто запазване на ароматите на напитките и повече удоволствие при отпиване.

Parus e една от новите серии чаши на столче на чешкия производител BOHEMIA Crystalite и е кръстена на малкия градски певец - синигера /на англ. ез. Parus е синигер/. Чашите са изработени от екологичния материал кристалит. Чашката е с нежната форма на отворено лале, а столчето е фино и издължено, като в горната си част има красиво топче, което пречупва светлината по прекрасен начин. Серията съдържа чаши за ракия и аперитив, чаши за бяло и червено вино, шампанско и чаша тип гоблет, която може да се използва като водна.

Стилни и елегантни, чашите Bohenia Parus ще допринесат за празничното настроение на всяка маса.

Columba е серия чаши от колекция 2018 на Bohemia Crystalite. Чашите са изработени от кристалит, тънкостенни са, с високо столче и фин издължен силует. Подходящи са както за ежедневна употреба, така и за аранжиране на празничната маса. В серията ще намерите чаши на столче за ракия, бяло и червено вино, шампанско, чаши за алкохол и безалкохолни напитки, опаковани в комплект от 6 бр.

Чаши за вино и ракия Антик Бохемия /Bohemia Antik/ вече са с новото име Bohemia Fregata /Бохемия Фрегата/. Чашите са изработени от кристалит, тънкостенно стъкло, чашка тип лале, издължен силует и столче с нежни орнаменти. Подходящи са за аранжиране на празничната маса.

За новите имена на сериите на Crystalitе Bohemia прочетете тук.

Чашите за вино и ракия на столче от серията Бохемия Александра вече са с новото име Bohemia Asio /Бохемия Асио/. Тази промяна е от 2018 г. и е част от новата стратегия на компанията производител Crystalite Bohemia. Чашите са с ново име, но с непроменен дизайн и качество. Изработени са от кристалит - стъкло с много добри показатели за чистота, блясък и звънкост, но без наличието на оловен оксид. Чашката е във формата на лале, а столчето е украсено с двоен ринг.

За новите имена на сериите на Crystalit Bohemia прочетете тук.

Чаши за вино, шампанско, ракия Бохемия Клара от 2018 г. имат ново име - Bohemia Sylvia /Бохемия Силвия/. Чашите са част от портфолиото на един от най-популярните чешки производители на стъкло Crystalit Bohemia. Дизайнът е класически, изчистен, без гравюри и орнаменти. Чашите са изработени от кристалит - съвременен материал, който се отличава с висока прозрачност, добра звънкост и не съдържа оловен окис.

За новите имена на сериите на Crystalitе Bohemia прочетете тук.

Чаши за вино, ракия, коняк и бира, изработени от кристалит. От 2018 г. серията Cecilia Бохемия на чешкия производител Crystalit Bohemia вече е с ново име Bohemia Carduelis. Чашите остават с непроменен дизайн и качество. Нови са името и опаковките.

За новите имена на сериите на Crystalitе Bohemia прочетете тук.

Gastro Bohemia /Бохемия Гастро/ - една от най-предпочитаните серии на чешкия производител Crystalite Bohemia - вече е с ново име - Bohemia Colibri /Бохемия Колибри/. Чашите остават с непроменен дизайн и качество и висока функционалност - подходящи са за употреба у дома, както и в качествени заведения. Дизайнът е класически, с високо столче, без орнаменти и гравюри по чашката. В серията можете да откриете чаши за вино, чаши за бира, коняк, ракия, грапа.

За новите имена на сериите на Crystalitе Bohemia прочетете тук.

Чашите в серия Bohemia Laura /Бохемия Лаура/ вече имат ново име и то е Bohemia Falco /Бохемия Фалко/. Това е част от новата политика на чешкия производител Crystalite Bohemia, който от 2018 г. преименува почти всички серии чаши, които произвежда. Формата, качеството и размерите на чашите остават непроменени. Чашките са с формата на лале, а столчето е декорирано с красиво топче. Чашите са изработени от кристалит, тънкостенни са и се отличават с висока чистота и прозрачност на стъклото и прекрасна звънкост.

За новите имена на сериите на Crystalitе Bohemia прочетете тук.

Чашите за вино и ракия на столче Бохемия Клаудия /Bohemia Klaudie/ от 2018 г. са с новото име Bohemia Sterna /Бохемия Стерна/. Промяната е в името и в опаковката. Размерите, дизайнът и качеството остават непроменени. Чашите са тънкостенни, с характерното топче на столчето, изработени са от кристалит и са част от портфолиото на чешкия производител Crystalite Bohemia. Подходящи са за ежедневна употреба, както и за аранжиране на празничната маса.

За новите имена на сериите на Crystalitе Bohemia прочетете тук.

Чаши за вино и шампанско Бохемия Rainbow са по 6 броя в опаковка, като всяка чаша е с различно на цвят столче, респективно чашите за вода и ракия са с дъна в шест различни цвята. Чашите са част от портфолиото на чешката компания Crystalex BOHEMIA и са изработени от кристалекс. Подходящи са за подарък на млади хора, за купони и градински партита, където всеки да може да разпознае чашата си по цвета й.

Siesta Bohemia е серия чаши на чешкия производител Crystalex Bohemia. Чашите са изработени от кристалит, по-широки са в долната си част и стеснени горе. Серията е дълга и в нея ще откриете всички необходими чаши - чаши за червено и бяло вино, чаши за розе и ракия, както и специални чаши за бургундско вино, два размера чаши за бира, водни чаши, както и такива за различен тип концентрат - водка, уиски, ракия.

Чашите в серия Lara Bohemia на чешкия производител Crystalex Bohemia са с класическа форма, изчистени от орнаменти и декорации. Столчето им е малко по-ниско, отколкото при другите серии на този производител, което ги прави много подходящи за ежедневна употреба. В серията ще намерите чаши за вино, коктейлни чаши, чаши за коняк и ракия.

Чаши на столче Harmony Бохемия са серия чаши за вино на чешкия производител Crystalex BOHEMIA, в която е обърнато по-специално място на различните видове вина. Тук ще намерите не само стандартните комплекти за бяло и червено вино, но също и специални чаши за бордо, бургундско вино, розе. Чашите са изработени от висококачествено стъкло кристалин с прекрасни показатели относно чистота, прозрачност и звънкост .

Чаши Grace Бохемия са част от портфолиото на чешкия производител Crystalex Bohemia и неслучайно са наречени "Грация". Те са нестандартни - комбинация от нежни извивки - вдлъбнати на чашката, изпъкнали на столчето, които заедно оформят стилния и грациозен силует, чието място е на масата ви.

Чаши за вино Giselle Бохемия от Crystalex Bohemia са със стилна нестандартна форма с по-рязко скосяване на чашката в долната й част. Столчето е високо и тънко и допринася за издължения, фин силует.

 

Чаши за вино, шампанско, ракия на столче от серия Bohemia Viola са изработени от кристалит и са част от портфолиото на чешкия производител Crystalex Bohemia. Отличават се с високо столче и издължена чашка, което им придава елегантен, слим силует. Подходящи са за аранжиране на празничната маса, както и за ежедневна употреба. Материалът се характеризира с висока степен на чистота и прозрачност, чудесна звънкост. В серията има и чаши за вода на столче тип гоблет, която я прави добър избор и за HoReCa сектора.

Чаши Бохемия Turbulence са една от подърачните серии чаши на чешкия производител Crystalex Bohemia - опаковани са по 2 броя в кутия, което ги прави много подходящи за подарък на млади двойки и младоженци. Чашите са със специфична шарка, която асоциира със завихряне на вятър или вино - избирате вие.

Бохемия Amoroso са чаши от номенклатурата на чешкия производител Crystalex Bohemia. Отличават се с нестандартен дизайн - чувствително разширяване в средата към долната половина на чашката и затваряне горе, което освен че придава необикновен и интересен вид на чашата, спомага и за запазване на ароматите на напитките за по-дълго време. Чашите са опаковани по 2 бр. в кутия и са подходящи за подарък на млади двойки и семейства.

Чаши за вино - червено вино, бяло и бургундско вино, изработени от кристалит. Fulica е една от новите серии на Bohemia. Столчето е тънко и високо, чашките са с класическа форма. Изработени са от тънкостенен кристалит, отличават се с висока степен на прозрачност, отлична акустика при наздравици.

Чаши FUSION са част от портфолиото на италианската марка RCR Crystaleria Italiana. Изработени са от висококачествено стъкло кристалин. Масивни и красиви, тези чаши са перфектни за специални случаи, както и за стилен и ценен подарък.

За чашите, декорирани с посребрена плочка, се препоръчва измиване на ръка с неабразивен препарат.

Всички чупливи пратки пътуват със застраховка и с опция Прегледай преди да платиш, за да можете да се уверите в целостта и качеството на изпратените продукти.

Чаши за вино Swan /лебед на англ.ез./ на словашкия производител Rona се отличават с изключителна грация и финес - точно, както птиците, чието име носят. Столчето е издължено и тънко, а формата на чашата ромбовидна, прибрана отгоре, за още по-добро възприятие на ароматите на виното.

Чаши за вино и ракия Rona Престиж са изработени от висококачествено стъкло с идеални прозрачност, чистота и звънкост и без оловни примеси. Тънкостенни и елегантни, чашите са подходящи за подарък, за аранжиране на празничната маса, както и за ежедневна употреба на ценителите на качествените вина и ракии. Опаковани са по 6 бр. във фабрични кутии на словашкия производител Рона.
Чашите могат да се почистват в съдомиялна машина.

Чаши за вино на столче, чаши за ракия и чаши за вода и безалкохолно от серията Charisma на Rona Словакия са изработени от висококачествено тънкостенно стъкло с отлични показатели за чистота и блясък на материала, както и на звънкост при наздравици. Чашите са на високо столче, с издължен, фин силует, по 4 броя в опаковка, което ги прави отличен подарък за младоженци.

Чаши за вино на столче Vista са продукт на взаимната работа на дизайнерите на Рона и на Испанската винена индустрия. Формата на чашката е моделирана, като е взето най-доброто от най-популярните серии чаши на Рона. Чаши за вино Виста са идеалната комбинация на елегантен силует на чашата с една идея по-строга форма на чашата.

Чаши за вино Rona Vista са изработени от висококачествено тънкостенно стъкло с отличен блясък и перфектна прозрачност. Опаковани са по 6 бр. в опаковка.

Чаши за вино, вода и безалкохолно Dolce Vina са част от колекция 2018 на френската марка Arcoroc - част от групата Arc Internacional, чиято марка е и Luminarc. Чашите в серията са изработени от висококачествено стъкло и са разработени за професионалния пазар - хотели, ресторанти, заведения - така че да бъдат устойчиви дълго време. Дизайнът им е във все по-набиращия поплярност "оптик" - лек, усукан релеф, който придава повече тържественост на масата.Чашите са опаковани по 6 бр. в кутия.

Чаши за вино Cabernet на Chef & Sommelier - серия, специално разработена за ценителите на доброто вино. Предлага се в две форми - ballon /балон/ и tulip /лале/ и в няколко размера. Специфичната форма и тънкия ръб на чашата спомагат за още по-доброто възприемане на аромата и вкуса на напитката. Чашите се предлагат в оригинална луксозна опаковка. Подходящи са за подарък на "гурме" персони - хората с отношение към качествените напитки и храна.

Чашите в серия Macaron Fascination са част от потфолиото на френската марка Chef&Sommelier - специалистът по винени чаши от семейството на Arc Internacional, собственик и на брандовете Luminarc, Eclat, Arcoroc.

Със своята закръглена форма, големи и в същото време елегантни, чашите в серията Macaron Fascination прекрасно разгръщат ароматите и нотките на виното. Гамата съдържа три размера чаши за вино, един модел чаши за шампанско - широки и един модел чаши за вода и безалкохолно.

Longchamp е сария чаши на френската марка Eclat, която е част от семейството на Arc International, собственик на брандовете Luminarc, Chef & Sommelier, Arcoroc.

Чашите са изработени от кристалин и се отличават с висока устойчивост, блясък, прозрачност и чистота на материала. В серията ще намерите чаши за вино, чаши за шампанско, вода и безалкохолно, както и чаши за уиски и концентрат. Опаковани са в комплект по 6 в красиви кутии.

Серията DUCALE на италианския производител Vidivi съдържа три размера чаши - за вода, за уиски и за водка - със стилна квадратна форма. И за да има пълен комплект за алкохолни напитки, серията е допълнена с гарафа и съд за лед, изработени от висококачественото подсилено стъкло на Vidivi Италия.

Чаши Бохемия Waterfall са изработени с красив релеф, наподобяващ падаща вода /waterfall на англ. ез. е водопад/. В серията ще откриете чаши за вино, шампанско, коктейлни разлати чаши - подходящи за сервиране на Маргарита, чаши за ракия на столче, чаши за вода и безалкохолни напитки. Waterfall е серия на чешкия производител Crystalex Bohemia. Чашите са опаковани по 6 бр. в красиви кутии. Подходящи са за подарък.

Чашите за вино Inalto Arte на италианската марка Bormioli Rocco се отличават с красивата си и нестандартна форма - издължен силует, чашка с меки, плавни извивки навътре и навън, притворено гърло за по-доброто възприятие на ароматите на виното. Чашите са чудесен избор, както за дома, така и за изискани заведения. Изработени са от висококачествено стъкло с изключителна степен на прозрачност и чистота. Мога да се мият в миялна машина.

Чашите Vivendi на немската марка Nachtmann са проектирани в Германия с помощта на сомелиери и ресторантьори, така че при отпиване да се оптимизирт сензорните впечатления - развиване на винения аромат, баланс, хармоничен и траен послевкус. Чашите са изработени от висококачествено платиново стъкло, което позволява миенето им в миялна машина, без това да се отразява на степента на прозрачност и без да се издраскват.

Чашите са опаковани в красиви кутии, които съдържат по четири чаши за различни видове вино и са подходящи за подарък. 

Всички чупливи продукти изпращаме със застраховка и опция "Преглед", за да се уверите при приеване на пратката, че е в добър вид.

Чаши за вино и ракия Celebration са част от портфолиото на словашката марка Rona. Изработени са от тънкостенен кристалит. Столчето е тънко и високо, чашите са с елегантна издължена форма. Опаковани са в оригинални кутии по 6 бр.

Чашите в серия SIP на тайландската коммпания Ocean са изработени от висококачествен кристалит. Предназначени са за професионална употреба и често са част от посудата на реномирани ресторанти и хотели по целия свят. В серията ще откриете чаши за червено и бяло вино, шампанско, вода и безалкохолно, бира, коктейли.

Чашите са в транспортни опаковки по 6 бр. в комплект. Подходящи за почистване в съдомиялна машина.

Чаши на столче.  Чаши за ракия, вино - червено, бяло, розе или шампанско - тук ще намерите богат избор чаши, изработени от стъкло, кристал или кристалит. В категорията се предлагат и много модели чаши за ракия и аперитив, коняк и бренди.

Сватбени чаши в различни форми и цветове. Ритуалните чаши, които ще намерите в категорията, се предлагат в подаръчни кутии. Изработени са от стъкло или кристалит и са украсени с елементи Сваровски.

Чаши за бира за всеки вкус и предпочитания. При нас ще намерите чаши за бира с различна вместимост, изработени от кристалит, стъкло и кристал. 

През средновековието хората са пиели бирата в керамични чаши. Но човек, опитал вкуса на бира в стъклена чаша, трудно би се върнал към тези навици. Веднъж свикнал с правилната  чаша  за бира, всеки се отдава максимално на удоволствитое от пивото – кехлибарения му цвят, ароматите и разбира се, вкуса. И с радост споделя това удоволствие с любимите си хора.

Ние от онлайн магазин pochehli.com ви предлагаме богат асортимент чаши за бира, предимно на чешкитe заводи Бохемия. Комплектите от по 6 чаши в кутия на Bohemia Crystalite са горещо препоръчани от нашия сайт и можете да купите на най-изгодни цени.

Бирата е нискоалкохолно питие, продукт на ферментация. Произвежда се от натурални суровини – вода, малц, хмел и бирени дрожди. Те са с доказани хранителни свойства, богати на витамини, минерали, соли и фибри. Именно характерните качества на съставките на пивото и особеностите на технологичния процес, правят възможно производството на няколко хиляди марки и десетки видове бира.

96% от консумираната в страната ни бира е произведена в България.

Всяка година консумацията на бира в страната нараства плавно. Като според статистиката за миналата година в България са изпити 74 литра пиво от глава на населението. А в Европа на първо място е Чехия, следвана от Германия и Австрия.     

Следващия път, когато сервитъорът  ви попита дали искате бирата си в чаша, кажете да!

Точно както чашите за вино, чашите за бира се предлагат в различни форми и размери, за да допълнят избраната от вас бира. Тя може  да се сервира във всяка чаша, но изборът на най-добрата чаша за бира може незабавно да подобри аромата й и удоволствието от вкуса й. Независимо дали отпивате вкъщи, на гости сте или пък в някоя бирария, извлечете максимума от предимствата на избраната от вас стъклена или кристална чаша за бира.

Видове чаши за бира:

 - чаша за бира тип Лале /Tulip/ – тя е една от най-масовите бирени чаши на столче.Тя представлява купа с форма на лале - леко отворена отгоре и малко стъбло, за да активира ароматните профили на бирата;

 - покал /Pokal/ - чаша за бира на ниско столче с издължена купа, плавно прибираща се горе. Подходяща е за светли и за тъмни бири;

 - снифтър /Snifter/ - тази чаша е идеална за бири с по-силни вкусови профили, тъй като ви позволява да завъртите бирата си, за да получите най-добрия вкус. Тя е на ниско столче, с по-тумбеста и ниска купа;

- пинта /Pint/ е цилиндрична бирена чаша, идеална за сервиране на голямо разнообразие от видове бира;

- пилзнер /Pilsner/ - тя има конусовидна форма и е идеална за по-светли бири;

- халба за бира – дебелостенна цилиндрична чаша с дръжка, която държи ръката ви далеч, за да се предотврати затопляне на чашата и поддържа бирата ви студена.
 

Основни правила при наливане на бира в чаша.

Ако искате идеално сервирана бира с перфектната пяна, тогава започнете наливането с накланяне на чашата си под ъгъл 45 градуса. Това позволява на бирата да се движи плавно по стъклото, като ви дава повече контрол върху пяната. Когато бирата стигне до върха, бавно изправете чашата. След като чашата е права, изсипете остатъка от бирата директно в центъра. Наливането от по-голяма височина позволява навлизането на повече въздух в бирата и спомага за производството на повече мехурчета, за да си гарантирате най-доброто бирено изживяване, за вас или за вашите гости.

А коя е най-хубавата бира?

Всеки бираджия ще ви отговори - студената, разбира се.

Има ли значение температурата на бирата ми?

Оптималната температура за консумация на бира е между 7°C и 9°C, въпреки, че за някои видове бира тя е между 10°C и 12°C. При тези температури бирата разгръща пълния си аромат и вкус, а насладата е най-голяма. Ако е прекалено топла, бирата може да излъчи неприятен вкус или мирис.

Разбира се, има и други видове и модели чаши за бира. Те могат да отразяват националните традици или да популяризират  търговски пивоварни , като например:

- Каменица, Стела Артоа, Шуменско, Загорка, Staropramen, Хайникен, Корона.

Изберете, купете и се насладете на комплектите чаши за бира Бохемия от нашият онлайн магазин. Те са подходящи както за ежедневна употреба, така и за подарък на любим човек за всеки повод.

Ние от онлайн магазин pochehli.com сме гарант за голям избор на най-изгодни цени. Купете и се уверете, че ще зарадвате себе си или вашите близки с качествените, уникални стъклени или кристални чаши за бира Bohemia.

Чаши за кафе, чай и други топли напитки, мъгове.

Чаши за вода и безалкохолни напитки, изработени от стъкло, кристал или кристалит. В категорията ще намерите и чаши за уиски и водка, както и комплекти за уиски с чаши и гарафа.

Чаши за вино Sante са част от продукцията на тайландската компания Ocean. Изработени са от висококачествено стъкло и са предназначени за професионална употреба. Могат да се мият в миялна машина. Опаковани са в транспортни опаковки по 6 бр. С pochehli.com вече можете да ги имате и у дома.

Чаши BRILLANTE са част от поргфолиото на италианската марка RCR. Изработени са от кристалит, с красива гравюра, която минава през средата на чашата и придава приятни отблясъци на напитките вътре.

Можете да поръчате чаши за вино, чаши за вода, чаши за шампанско BRILLANTE  от нашия онлайн магазин pochehli.com, както и комплект за уиски от 7 части, а ние ще ги прегледаме и опаковаме добре и ще ги изпратим в максимално кратки срокове.

Всички чупливи пратки пътуват с опция Преглед, за да се уверите при получаването им в тяхната цялост и качество.