Какво да правим вкъщи по време на домашна карантина и социална изолация? | Pochehli.com
За Поръчки: 0888632147
Добре дошли в нашия магазин!
Регистрацияregister
Разширено търсене
Вход чрез Фейсбук
Филтри

КАТЕГОРИИ

Марки
LUMINARC, Франция BOHEMIA CRYSTALITE, Чехия CRYSTAL BOHEMIA, оловен кристал, Чехия CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия BOHEMIA ROYAL CRYSTAL, Чехия ZAWIERCIE CRYSTAL, Полша ANTILO TEXTIL, Испания СТУДИО ДЕКОР, България ХРОМ АД, България ДЕКОНА, България CRISTAL D'ARQUES® Paris, Франция CHEF & SOMMELIER, Франция BORMIOLI ROCCO, Италия RONA, Словакия RCR CRISTALLERIA ITALIANA, Италия DALPER, Португалия VICKO, Гърция LANCASTER MODA MOSTRA, Гърция ПАНАГЮРИЩЕ 1962, България ХИМ, България INART, Гърция РОЗА ИМПЕКС, България CAMPINGAZ PYREX, Франция ARGENTI SIMA Italy, Италия KRUPS CLAYTAN PASABAHCE TEAM PISTOL TEFAL, Франция SILIKOMART Italy THINKLE STARS KITCHEN CRAFT, Великобритания RAVENHEAD, Великобритания TYPHOON, Велиобритания DIAMANTE GLASSWARE, Словения VERA EXCLUSIVE, Словакия DORMIA, България FREITAS & DORES, Португалия ARCOPAL, Франция TVS, Италия BONNA PREMIUM PORCELAIN, Турция VILA RICA, Бразилия TRAMONTINA, Бразилия ECLAT, Франция ARCOROC, Франция ARTINA, Австрия ROWENTA REGENT INOX BOSCH MEPRA, Италия EMILE HENRY, Франция CILIO, Германия BARRIER, Русия HISAR, Турция SABICHI, Великобритания KUCHENPROFI, Германия VIDIVI, Италия APS, Германия BISETTI, Италия ILSA, ИТАЛИЯ HORECANO G.A.T., Италия OCEAN, Тайланд ZASSENHAUS, Германия BERLINGER HAUS, Унгария BOHEMIA 1845, Чехия NACHTMANN, Германия SWISS DIGITAL LAV, Турция Pielcu, Испания Tre Esse, Италия V.H. Германия SIMONAGGIO, Бразилия GA CRYSTAL Италия HASCEVHER, Турция PRIMANOVA, Турция DUNYA, Турция CHURCHILL Англия Виж всички

Какво да правим вкъщи по време на домашна карантина и социална изолация?

Дата:

6 НЕЩА, С КОИТО ДА УПЛЪТНИТЕ ВРЕМЕТО И ДА ВНЕСЕТЕ МАЛКО РЕД В КЪЩАТА

В трудни времена, са необходими трудни решения и воля да стоим зад тях. Опасността от заразяване с COVID-19 и евентуалните последици от това, бавно, но сигурно променят света около нас, отношенията ни с другите, самите нас. И колкото по-бързо приемем действителността, толкова по-безпроблемно ще преминем през това ново предизвикателство. Ние в pochehli.com сме хора с деца и семейства. Затова вече от няколко дни сме на режим home office, което си има своите безспорни предимства, но, разбира се и недостатъци – всички са вкъщи по едно и също време и всички искат да се занимават със своите си неща – родителите – да работят, децата да играят или да учат.

Как да се справим със скуката, с разногласията и да направим престоя у дома по-лесен и поносим?

 

ДОМ СЛАДЪК ДОМ

 

 

Ето и нашите шест предложения:

 

1. ДА ПОРАБОТИМ. РАБОТА ОТ ВКЪЩИ ИЛИ ТАКА НАРЕЧЕНИЯ HOME OFFICE

 

Ако ще работите, постарайте се така да организирате времето, че задачите, които изискват концентрация, да свършите рано сутринта или късно вечерта – тогава, когато всички спят, тихо е и можете да се съсредоточите върху тях и бързо и ефективно да ги „отстреляте“. Ако имате деца, знаете че обяснения, молби, крясъци и разправии не вършат работа. Децата искат внимание сега и веднага и съвсем не се интересуват от вашите ангажименти, планове, шефове и проблеми. Затова по-добре организирайте времето си така, че вашата работа да си я свършите на спокойствие, а когато децата са будни и активни, да им обърнете необходимото внимание. Организирайте пространството у дома – място за хранене, място за учене и работене, място за забавление. Организирайте и времето, особено това на децата, нека те не губят навиците си и да спазват режима си. Така ще си спестите много нерви, а и вкъщи всички ще бъдат по-спокойни.

 

2. ЧЕТЕНЕ НА КНИГИ, СПИСАНИЯ, СТАТИИ, ОНЛАЙН КУРСОВЕ И ОБУЧЕНИЯ.

 

КНИГИ

 

Или иначе казано – от дефекта да направим ефект. Така и така трябва да стоим у дома. Поне живеем в модерни времена, повечето от нас имат непрекъснат достъп до интернет, което ни дава много предимства. Например можем да си изтеглим различни книги или материали и да повишим експертността си в областта, в която работим. Или да изкараме някой курс онлайн. Всичко, което научаваме, рано или късно, ще ни влезе в полза. Колкото до четенето на книги – няма по-релаксиращо, обогатяващо, успокояващо, забавно, отвличащо от черните мисли занимание от четенето на интересна и увлекателна история.

Можете да изтеглите безплатно електронни книги от тук:

 

http://chitanka.info/

 

https://readbg.com/

 

https://www.booksbg.org

 

а също и на всякакви езици от тук:

 

https://manybooks.net/

 

http://digital.library.upenn.edu/books/

 

https://www.baen.com/allbooks/category/index/id/2012

 

3. НАСТОЛНИ ИГРИ И ПЪЗЕЛИ.

 

Предимството им е, че могат да забавляват малки и големи заедно. Ще се изненадате колко приятно може да мине времето с позабравените игри като „Не се сърди човече“, „Монополи“, „Скрабъл“, табла и шах. За децата е голям кеф да прекарват повече време с родителите си, да научат различни тактики в игрите с тях, а най-голямото удоволствие на света е да ги побеждават. Доставете им тази радост и играйте заедно с тях.

Пъзелите също са много увличащи. Особено тези с повече части, могат да отнемат дни, че и седмици, докато ги наредите. А ако ви писне, спокойно можете да ги покриете с нещо и да се върнете към тях отново дни по-късно.

За най-малките, в случай, че разполагате с принтер вкъщи, можете да разпечатате различни картинки за оцветяване или задачи, подходящи за възрастта им.

 

4. ГОТВЕНЕ

 

ТАЖИН EMILE HENRY

 

Всяка дама със семейство знае какво предизвикателство е да измисли и реализира вкусно и здравословно меню, което да се хареса на всички членове на семейството. А в условия на домашна карантина, това се прави значително по-често, отколкото обикновено. И е още по-трудно. Тук на помощ отново идва мрежата, в която е пълно с рецепти за приготвяне на най-разнообразна храна. Можете да се вихрите и да експериментирате с българска кухня, италианска, френска, всякаква. А можете и да се обадите на майка си или баба си и да я попитате за някоя любима ваша рецепта от детството и да я приготвите за семейството си. Така хем ще имате още една изпитана рецепта, хем ще накарате по-възрастните хора да се почувстват полезни и нужни.

Ние в pochehli.com също имаме няколко идеи, които можете да видите тук:

 

 

А ако прекалите с храната, бързо вижте точка 6.

 

5. ПОЧИСТВАНЕ НА ДОМА.

 

Така и така сте си вкъщи и сте си напазарували препарати и дезинфектанти. Поогледайте се и със сигурност ще започнете да откривате нови и нови места, които отдавна са за подреждане и почистване. Кухненските шкафове като начало. Напазарували сте повечко храна, която трябва някъде да съхраните. Сега е моментът да преровите шкафовете, да изхвърлите всичко ненужно и с изтекъл срок на годност и да въведете малко ред. Гардеробите също са едно от местата, които със светкавична скорост биват разбъркани и разхвърляни в ежедневието ни. Сега е моментът да попрегледате какво има в тях. Много е вероятно да извадите отдавна забравени дрехи – съкровища, които отново да вкарате в употреба. Или да изхвърлите стари и ненужни дрехи, или пък да ги приготвите за рециклиране. Има магазини, в които можете да ги занесете, след като отмине периодът на социална изолация. В големите градове вече има и специални контейнери, в които можете да ги оставите. Така те ще отидат за хора в нужда. Шкафовете за обувки и техните потайни кътчета също не са за пренебрегване. Поогледайте и там и разчистете. Тъкмо ще освободите малко място за някой нов чифт. Все пак чакаме по-добри времена.

 

6. СПОРТ, ЙОГА, ПИЛАТЕС, ГИМНАСТИКА.

 

СПОРТ У ДОМА

 

Да, точно така – спорт в домашни условия – абсолютно постижима задача. И то не само за възрастните, но и за децата. Въобще не е необходимо да харчите пари, за да си набавите уреди, гири, спортни екипи. Можете да правите упражнения със собствено тегло в хола в домашните си дрехи. Ако все пак имате нужда от тежести – импровизирайте – по-тежки книги или пластмасови бутилки, пълни с вода – огледайте се и ще намерите много варианти. Спортувайте сами или с децата. Опитайте – за тях ще бъде истинска забава. В интернет има много упражнения за всички части на тялото. Има и множество приложения, които да изтеглите на мобилния си телефон. Повечето от тях са за определен период от време, включват комплексни упражнения, даже броят и изгорените калории. Апетитът идва с яденето, а същинската мотивация – с постигането на първите малки резултати. Току виж – вместо с някой килограм в повече, заради обездвижването вкъщи, вземем че изваем тяло за плажа.

 

Всичко е възможно, ако решим, че е такова и ако положим необходимите усилия. Останете здрави.