Те присъстват в почти всяка една кухня в Европа и света. Те са стилни, елегантни, практични и много, много удобни. Те са съдове и сервизи за хранене Luminarc!

 luminarc-carin-dinner-set


Вие някак си сте пропуснали да се запознаете с тази марка съдове? Всъщност, едва ли! Дори и все още да не притежавате продуктите им, сигурни сме, че сте ги виждали и сте се хранили в тях при приятели или семейство. Сигурни сме и че сте си казали, че дойде ли моментът да подмените сервиза си хранене да питате приятелите си за марката и ще си закупите от тяхната посуда.

Е, ако сега е дошъл моментът да осъвремените кухнята си или търсите идеалния подарък за сватба или годишнина на ваши близки, време е да се запознаете с френската марка Luminarc и да разберете защо е толкова популярна.

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ СЕРВИЗИ ЗА ХРАНЕНЕ LUMINARC?

Сервизите за хранене от тази марка присъстват на пазара от много дълго време и през годините са успели да спечелят място в сърцата на вече няколко поколения домакини. Тайната е, че Luminarc произвежда не само специфичен вид посуда, но и много широка гама от сервизи за хранене в голямо разнообразие като дизайн и материали.

Въпреки, че всеки модел е уникален като дизайн, сервизите на френската марка имат някой общи характеристики, които ги правят разпознаваеми по цял свят.

Какво отличава сервизите за хранене на Luminarc от всички останали? Ще разберете след малко, но преди това нека ви запознаем набързо с историята на компанията и с марката.

 

КЪДЕ СЕ РАЖДА МАРКАТА LUMINARC?

Компанията, която произвежда продуктите с марката Luminarc е основана през 1825 г. в Аркес, Северна Франция от Alexander des Lyons de Noircarm. В началото малката френска компания на име Arc International е произвеждала основно съдове за съхранение на храна от стъкло, но постепенно се разраства и в средата на XIX век разширява дейността си като прибавя производството на чаши, съдове и сервизи за хранене от стъкло, керамика, порцелан и други фини материали.

Към края на XIX век ръководството на поето от семейство Дюран, които малко по-късно стават еднолични собственици на Arc International, каквито са и до днес. Към днешна дата семейството държи 20% от акциите на компанията, а останалите акции са собственост на Peaked Hill Partners.

За да се наредят сред добрите в света компании за производство на съдове и посуда за бита, Arc International държат не само на традициите, но и не се страхуват от иновации. Компанията е първата в света, която въвежда използването на резервоарни пещи, първа въвежда стъклените преси, автоматичните машини за издухване, промишленото закаляване, автоматизацията на производството на оловен кристал и други.

Luminarc като марка на Arc International стартира през 1958 г. и първоначално под този бранд са се произвеждали чаши и друг вид стъклария от закалено стъкло. Малко по-късно започва производството на съдове и сервизи за хранене, а днес под тази марка се произвеждат и предлагат всички видове посуда, за които можете да се сетите, а сервизите за хранене Luminarc са неизменно в челната тройка на домакинска посуда в света.

Освен Luminarc (най-успешната и популярна марка на компанията), Arc International разработва и развива много успешно и марките Arcopal (популярна с продукти от закалено стъкло с висока якост и устойчивост на удар), Cristal d'Arques (марката произвежда и предлага продукти от оловен и безоловен висококачествен кристал), Arcoroc и Chef & Sommelier (и двете марки произвеждат продукти за ресторантьорската индустрия), Diamax, Kwarx и Zenix.

И дойде време да разберете защо точно тази марка е толкова одобряване и харесвана…

 

ДОБРО СЪОТНОШЕНИЕ КАЧЕСТВО - ЦЕНА

Като хора, които всекидневно използвате различни прибори, чинии, чаши и други домакински и кухненски съдове, когато ви се наложи да подмените някой от тях на какво обръщате най-много внимание?

Ако сте като всички нас, най-вероятно първите неща, които ви интересуват при избор на сервиз за хранене са качеството и цената.

Е, сервизите за хранене Luminarc отговарят и на двете условия. Дори и най-луксозните серии на бранда са напълно приемливи като цена, а качеството им е напълно гарантирано и доказано през годините.

Ако не ви се вярва направете собствено „разследване” като сравните набързо качеството и цените на няколко марки сервизи за хранене. Ще се убедите, че Luminarc са непобедими по отношение цена, естетика и качество.

 

ОРИГИНАЛЕН ДИЗАЙН И РАЗНООБРАЗИЕ ОТ МАТЕРИАЛИ

Марката съчетава различни стилове, модели, цветове при своите ултра устойчиви и модерни сервизи. Естетични, забавни, класически, арт, романтични… Luminarc произвежда повече от 150 модела сервизи, всеки един от които е с оригинален дизайн и доставя естетическо удоволствие от ползването.

Макар, че една голяма част от продукцията на бранда е от стъкло, ако сте привърженици на порцелана или кристала, френската марка може да ви предложи достатъчно голямо разнообразие от сервизи и от този материал.

 

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ТЕРМОУСТОЙЧИВОСТ, ДЪЛГОТРАЙНОСТ И ЗДРАВИНА

Предполагаме, че няма да ви е особено приятно, ако си закупите нов сервиз и още при първата му „официална” проява на масата счупите или нараните чиния или купа и да трябва да търсите начин да попълните отново комплекта.

 

Със сервизите за хранене на Luminarc можете спокойно да забравите всичките си притеснения, защото:

Всички продукти, които се произвеждат и предлагат от френския бранд са произведени от висококачествено термоустойчиво и удароустойчиво стъкло, което е създадено по специална технология за топене.

По време на производството съдовете преминават през допълнителен процес на втвърдяване (темпериране), което гарантира още по-високата им механична и температурна устойчивост и здравина. В резултат от прилагането на всички тези допълнителни технологии, съдовете произведени от Luminarc могат да издържат на няколко пъти по-големи натоварвания от всеки един друг вид сервизи, които се предлагат на пазара.

Закалените сервизи на бранда издържат на температурни промени до 135 градуса, което означава, че можете без никакви проблеми да извадите чинията от хладилника и да я поставите направо в микровълновата или обратно - да сготвите или затоплите ястието в микровълновата и веднага да го сложите в хладилника.

При изработката на своите продукти от Luminarc използват материали, според приложението на продукта (съд за готвене, чиния, купа, чаша и други) и според очаквания топлинен товар, на който ще бъде изложен.

Закалено стъкло обикновено се използва за посуда, която ще бъде използвана в микровълнова фурна, боросиликатно стъкло се използва за производство на съдове, които могат без проблем да бъдат поставяни във фурната, а за ястия, които се готвят на открит огън се използва стъклокерамика.

За да са напълно сигурни, че предлагат съдове с изключително голяма здравина и устойчивост, французите правят един невероятен тест за термоустойчивост, пред който дори и най-големите скептици свеждат глава.

Преди да пуснат свой продукт на пазара той задължително преминава през теста на загрятата пещ, при който съда се поставя в пещта, която се загрява до определена температура и след това върху съда се излива студена вода.

И ако това не е най-добрият тест за здравина и устойчивост на сервизите за хранене…

 

БЕЗПРОБЛЕМНО МИЕНЕ В СЪДОМИЯЛНА МАШИНА

Няма какво да си кривим душата - никой не обича да мие съдове на ръка. Това е трудно, досадно, отнема много време, а и винаги има вероятност по време на миене да изпуснем чиния, чаша или пък просто да не измием съда толкова добре, колкото би трябвало. Затова и почти всички съвременни домакинства са се оборудвали със съдомиялни машини.

И тук идва големият проблем с една немалка част от сервизите за хранене, които се предлагат в търговската мрежа… не могат да се мият в съдомиялна.

За радост, сервизите за хранене Luminarc не попадат в това число!

Всички продукти на френския бранд могат да се мият в миялни машини. Тестовете, извършени в лабораториите на Arc гарантират, че по време на миене съдовете не се нараняват, не се надраскват и се измиват перфектно от всякакви видове замърсявания.

И не си мислете, че под „тестове” Луминарк провеждат просто някакъв бърз тест, напротив! В лабораториите по качество денонощно работят повече от 20 съдомиялни машини, в които всеки сервиз се тества поне по 10 пъти на ден на дълги цикли на измиване. Използват се всякакви видове популярни домакински почистващи препарати, съдовете се мият при различни температури и всичко това се прави с една - единствена цел - да се тества устойчивостта на съдовете и цветовете им.

 

 luminarc-authentic-dinner-set

БЕЗ СЛЕДИ ОТ МЕХАНИЧНО НАДРАСКВАНЕ

Не знаем за вас, но лично за нас едно от най-неприятните неща са следите от ножове, които след известно време на използване на сервиза за хранене започват да си личат по чиниите. Веднъж издраскана, една чиния колкото и скъпа да е, вече е доста неприятна за гледане и се налага да подменим набързо сервиза с нов.

Сервизите за хранене Luminarc обаче се справят и с този изключително неприятен проблем. Колкото и да се пробвате да оставите следи от нож по чиниите Луминарк, ще си останете само с усилията. Просто защото висококачествените темперирани материали, от които се изработват всички продукти на бранда са с висока устойчивост и от надраскване.

 

НАПЪЛНО БЕЗОПАСНИ И 100 % ХИГИЕНИЧНИ

Тъй като една доста голяма част от продуктовата линия на марката е от различни видове стъкло, а то не е поресто, това напълно изключва всякаква възможност от появата на и развитието на микроорганизми и бактерии по съдовете. Всички продукти на марката (в това число и сериите от порцелан и керамика) са 100% безопасни.

 

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАКТИЧНИ И УДОБНИ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Ако нямате достатъчно място в шкафовете в кухнята, а искате да си закупите пълен сервиз за хранене, няма защо да се притеснявате, че ако подредите чиниите и купите една в друга те ще се наранят или че декорацията им ще се деформира. Тъй като сервизите са произведени по специална технология и здравината и устойчивостта им е гарантирана, можете да наредите комплекта в шкафа както ви харесва и както ви е удобно. Можете без притеснения да вадите, слагате и размествате частите му и нито една негова част няма да се надраска.

 

ДОСТЪПНИ ЦЕНИ

Да, споменахме за цените в началото, но пак ще повторим, защото е много рядко срещано продукти със световна слава, от толкова популярен бранд и с толкова високо качество да се предлагат на изключително достъпни цени.

 

КАК ДА СТЕ НАПЪЛНО СИГУРНИ, ЧЕ КУПУВАТЕ КАЧЕСТВЕН ОРИГИНАЛЕН ЛУМИНАРК?

Знаете, че ако искате качество, трябва да купувате всичките си продукти от проверени и сигурни магазини и сайтове. Същото важи и за приборите, чашите, съдовете и сервизите за хранене. А що се отнася до сервизите за хранене Luminarc, когато избирате модел, просто погледнете малките стикерчета, които се намират на всички продукти на марката.

Стикерчетата не само показват, че продуктът е оригинален, но и ви дават много важна допълнителна информация за сервиза, който сте си избрали.

 

ВАРИАНТИ КАК ДА ОБОРУДВАТЕ КУХНЯТА СИ С ПРОДУКТИ НА ФРЕНСКАТА МАРКА

Най-добрият вариант да притежавате съдове на Luminarc е като заложите на пълен сервиз за хранене. Сериите са наистина разнообразни, цветовете и стиловете също, а при тези супер цени, инвестицията в един пълен комплект съдове (а защо не и прибори и чаши) си струва напълно.

Можете и сами да си съберете сервиза. Просто трябва да разгледате единичните серии от чинии и купи на марката и да развихрите фантазията си. Комбинирайте различни форми, цветове и бройки на сервиза по начина, по който на вас се харесва.

Трябва ви детски сервиз за хранене? Френската марка предлага и детски комплекти, които със сигурност ще допаднат на детето ви. Сериите, предназначени специално за деца са не само с изключително красив и интересен дизайн, но и с повишена устойчивост на удар.

Всъщност, вариантите ви са изключително много и вие можете и сами да се справите прекрасно с избора на най-подходящия за вас сервиз за хранене Luminarc.

 

В началото започнахме с въпроса: „Защо да изберете сервизи за хранене точно от тази марка?”

Опитахме се да бъдем максимално изчерпателни по темата, но сме наясно, че има още много да каже относно качествата и страхотния дизайн на всички продукти на френския бранд.

Затова спираме до тук и ви оставяме сами да търсите, изследвате, тествате и комбинирате продуктите на Луминарк. Сигурни сме, че ще откриете точно този модел съдове, който ще пасне идеално на дома ви и ще ви служи много, много дълго време.

Защото сервизите за хранене от тази марка са не само невероятно стилни и елегантни, но и дълготрайни, здрави, хигиенични и с много висок праг на ударо и термоустойчивост. Ще ги ползвате толкова дълго, че когато решите да ги подмените с нови, старите ще са все така здрави, с блестящи цветове и с покритие, без следи от надраскване.