Сервизът за хранене – за какво да гледаме, когато избираме | Pochehli.com
Валута: BGN
  • USD
  • EUR
  • BGN
За Поръчки: 0888632147
Добре дошли в нашия магазин!
Регистрацияregister
Разширено търсене
Вход чрез Фейсбук
Филтри

КАТЕГОРИИ

Марки
LUMINARC, Франция BOHEMIA CRYSTALITE, Чехия CRYSTAL BOHEMIA, оловен кристал, Чехия CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия BOHEMIA ROYAL CRYSTAL, Чехия ZAWIERCIE CRYSTAL, Полша ANTILO TEXTIL, Испания СТУДИО ДЕКОР, България ХРОМ АД, България ДЕКОНА, България CRISTAL D'ARQUES® Paris, Франция CHEF & SOMMELIER, Франция BORMIOLI ROCCO, Италия RONA, Словакия RCR CRISTALLERIA ITALIANA, Италия BLOMUS, Германия DALPER, Португалия PHILIPPI, Германия VICKO, Гърция LANCASTER MODA MOSTRA, Гърция VIN BOUQUET, Испания JAMIE OLIVER ПАНАГЮРИЩЕ 1962, България ХИМ, България L’ATELIER DU VIN, Франция HERDMAR, Португалия SILAMPOS, Португалия ADHOC Germany, Германия COLE & MASON, Великобритания INART, Гърция SKK, Германия KYOCERA, Япония РОЗА ИМПЕКС, България CAMPINGAZ PYREX, Франция ARGENTI SIMA Italy, Италия KRUPS CLAYTAN PASABAHCE TEAM PISTOL TEFAL, Франция SILIKOMART Italy THINKLE STARS KITCHEN CRAFT, Великобритания RAVENHEAD, Великобритания TYPHOON, Велиобритания ROMMELSBACHER, Германия DIAMANTE GLASSWARE, Словения VERA EXCLUSIVE, Словакия DORMIA, България FREITAS & DORES, Португалия ARCOPAL, Франция TVS, Италия BONNA PREMIUM PORCELAIN, Турция VILA RICA, Бразилия TRAMONTINA, Бразилия DAVID MASON DESIGN, Великобритания ECLAT, Франция ARCOROC, Франция INNOLIVING, Италия CASADA, Германия ARTINA, Австрия ROWENTA IVO Cutelarias, Португалия REGENT INOX BOSCH ZYLISS, Швейцария MEPRA, Италия EMILE HENRY, Франция GEFU, Германия CILIO, Германия TOMORROW`S KITCHEN, Холандия BARRIER, Русия HISAR, Турция UMBRA, Канада SABICHI, Великобритания KUCHENPROFI, Германия VIDIVI, Италия APS, Германия Виж всички

Сервизът за хранене – за какво да гледаме, когато избираме

Дата:

Сервизът за хранене е част от ежедневието на всеки. За някои това са просто чиниите, в които сервираме храната си. Но за повечето хора и най-вече за дамите, които са сърцето на семейството, носител и пазител на семейните ценности и традиции, сервизът за хранене е вещ ценна и практична, вещ, с чийто избор заявяваме своя вкус и стил, своето присъствиe. Живеем във време, в което има голям избор по отношение на материали, цветове,  декори, орнаменти и всеки може да намери подходящия за него сервиз за хранене.

Материалът - порцелан, аркопал и опал, керамика, стоунуеър - stoneware

В исторически план керамиката и порцеланът са първите материали, които са използвани за по-фината изработка на съдове за хранене. 

Сервиз за хранене Пеперуди

ПОРЦЕЛАН

Порцеланът е бял, полупрозрачен, непорест материал, твърд и крехък едновременно. Тези негови качества го правят идеален за прилагането му в кухнята. Суровините, от които се произвежда порцелана, са фелдшпат, кварц и каолин (бяла глина). Фактът, че порцеланът е цветоустойчив, го прави един от най-предпочитаните материали за изработката на порцеланови сервизи за хранене, чаши за кафе, чинии и купи.

 

 

 

 

Бял порцелан Baroque Vicko

БЯЛ ПОРЦЕЛАН

Бял порцелан - това е класика – в него може да се сервира всеки ден, но финият, качествено изработен бял порцелан често стои и в основата на празнично аранжираната маса. Той се комбинира добре с всякакви чаши – кристлани и стъклени, с различни модели и цветове прибори за хранене, различни аксесоари за сервиране, с цветя.

 

 

 

 

КЕРАМИКА

Керамиката не е синоним на глина. Керамика е общото наименование на изделия от неорганични, неметални материали (например глина) и техните смеси с минерални добавки. Първите керамични посуди са с преобладаващ глинен състав, но през годините и вековете, керамиката претърпява доста сериозно развитие. Добавят се различни елементи, прилагат се нови техники за обработката й, което в днешно време позволява широкото й приложение не само в производството на чинии, чаши и съдове за готвене, но също в медицината и много други области. Порцеланът също е вид по-фина керамика със съдържание на каолин и други примеси. Сервизите от керамика могат да бъдат в различни цветове. По-леки са от порцелана. Подходящи са за ежедневна употреба у дома, в офиса, както и за вилата.

 

Сервиз за хранене Luminarc QuadroАРКОПАЛ И ОПАЛ

Аркопал и опал са термини, които навлизат по-интензивно в употреба в последните десетилетия, като наименования на непрозрачно, специално подсилено и закалено стъкло, от което се изработват сервизи за хранене, чинии, плата, чаши за кафе и чай. Arcopal всъщност е марка на френския производител Arc Internacional, чиито марки са също Luminarc, Chef& Sommelier, Eclat, Arcoroc, Cristal d'Arques Paris. Но поради високата си популярност аркопал вече се възприема като материал, а не като марка. Аркопалът се отличава с висока устойчивост при температурни амплитуди, устойчивост при миене в миялни машини, 100% хигиеничност – не задържа микроорганизми, тъй като е непорест материал. Чинии и чашите, изработени от аркопал / опал са много подходящи за ежедневна употреба, защото са и по-устойчиви при удар, почистват се и се съхраняват лесно.

 

Сервиз за хранене Stoneware Green SabichiСТОУНУЕЪР / STONEWARE

Това е вид керамика, която се изпича при много висока температура и частично се встъклява, като остава непрозрачна. Това прави съдовете 100% хигиенични, тъй като не задържат остатъци от храна и микроорганизми. Друго предимство на този все по-популярен на запад материал е високата му издържливост и устойчивост на надрасквания от прибори. Чиниите могат да се мият в миялна машина и да се използван в микровълнова фурна.

 

 

На какъвто и материал да се спрете, изберете внимателно сервиза за хранене, защото той ще бъде ваш ежедневен спътник. Трябва да ви харесва, да отива на итериора, да бъде практичен и хигиеничен.

 

Всички сервизи за хранене LUMINARC вижте тук.

Всички сервизи за хренене от порцелан и керамика вижте тук.