Меню
Количка

Условия за ползване

Онлайн магазин pochehli.com е собственост на фирма Пилти ЕООД с ЕИК 203655002.

Моля, запознайте се подробно с този текст. Той представлява споразумение между вас като клиент и Пилти ЕООД и посочва условията, при които можете да използвате сайта pochehli.com, както и нашите задължения към вас.
 

 • Копирането на снимки и текстове от сайта, без изрично писмено позволение от страна на управата на www.pochehli.com, е забранено.
 • www.pochehli.com има право по всяко време и без предупреждение да прави промени в публикуваните продукти, услуги и цени.
 • Личните данни, попълнени в сайта, са необходими за обработка на поръчката. www.pochehli.com гарантира, че обработва тази данни добросъвестно, в съответствие със ЗЗЛД и няма да ги предоставя на трети лица. Хипер-връзките от интернет магазин www.pochehli.com към сайтове, собственост на трети лица, са предоставени единствено и само за удобство на потребителя. Ако използвате тези хипер-връзки, интернет магазин www.pochehli.com не поема никаква отговорност за тях или тяхното съдържание.

1. Цена на продуктите

Всички цени в сайта са с включен ДДС и са в български лева. Цената на всеки продукт се отнася за указаното количество и не включва цена за доставка.

www.pochehli.com има право да променя цените по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. Потребителят заплаща цената, която е била актуална към момента на подаване на поръчката. При допуснати технически грешки в публикуването на информация www.pochehli.com има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, когато има такива.

2. Плащане

Плащането се извършва с наложен платеж или по банков път.

При въвеждане на нови опции за плащане ще Ви информираме своевременно.

3. Окомплектоване на поръчката

Поръчката се окомплектова в рамките на 1 до 5 работни дни, в зависимост от наличността на продуктите.

4. Доставка

Доставките се извършват с Еконт Експрес или Спиди, като могат да се използват следните опции:

- доставка до офис на Еконт; доставка до офис на Спиди
- доставка до посочен адрес; 
- доставка с опция преглед;
- указания по пратка - получателят може да се разпореди предварително по пратката, в случай, че не бъде намерен на адреса или има някакво уточняващо обстоятелство по доставката;
- приоритет - възможност за доставка в точен час;
- обявена стойност - застраховка или повишена отговорност на пратката.

Всички чупливи пратки се изпращат със застраховка и опция за преглед.

При поръчка над 180 лева получавате безплатна доставка до офис на куриера.

При поръчка над 300 лева получавате безплатна доставка до адрес.

 

!!! УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ОПЦИЯ ПРЕГЛЕД В ПРИСЪСТВИЕТО НА КУРИЕРА, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ ПРАТКАТА Е С ДОСТАВКА ДО АДРЕС ИЛИ ДО ОФИС НА КУРИЕРА. САМО ТАКА МОЖЕТЕ ДА ПРЕДЯВИТЕ ПРЕТЕНЦИИ, В СЛУЧАЙ НА УВРЕДЕНА ИЛИ СЧУПЕНА СТОКА!!!

 

4.1. Времето за доставка започва да тече от момента, в който пратката е предадена на куриер.

4.2. Доставките се извършват само на територията на България.

4.3. Доставка се прави само след потвърждение от страна на клиента.

4.4. Цената за доставка се калкулира автоматично.

5. Връщане.

Можете да върнете закупените от Вас продукти до 14 дни след получаването им, като те трябва да са неизползвани, с първоначалната си фабрична опаковка и добър търговски вид. Куриерската услуга в този случай е за сметка на клиента.

За да върнете закупен продукт, е необходимо да попълните и изпратите по имейл /[email protected] Формуляр за отказ от покупка. 

Можете да върнете стоката, като я адресирате до:

София, офис Спиди Джавахарлал Неру 28

или

София, офис Еконт Красно село

Получател: Пилти ЕООД. 

6. Линк към КЗП

7. Линк към ОРС /Онлайн разрешаване на спорове/

8. Информация по чл. 112-115 от ЗЗП

Информация за правата на потребителите, произтичащи от законовата гаранция по чл. 112-115 от ЗЗП.

Чл. 112.

 1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба потребителят има право да предяви рекламация, като поиска от продавача да приведе стоката в съответствие с договора за продажба. В този случай потребителят може да избира между извършване на ремонт на стоката или замяната й с нова, освен ако това е невъзможно или избраният от него начин за обезщетение е непропорционален в сравнение с другия.
 2. Смята се, че даден начин за обезщетяване на потребителя е непропорционален, ако неговото използване налага разходи на продавача, които в сравнение с другия начин на обезщетяване са неразумни, като се вземат предвид: 1. стойността на потребителската стока, ако нямаше липса на несъответствие; 2. значимостта на несъответствието;
 3. възможността да се предложи на потребителя друг начин на обезщетяване, който не е свързан със значителни неудобства за него.

Чл. 113.

 1. Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
 2. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
 3. След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
 4. Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
 5. Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.

Чл. 114.

 1. При несъответствие на потребителската стока с договора за продажба и когато потребителят не е удовлетворен от решаването на рекламацията по чл. 113, той има право на избор между една от следните възможности:
  1. разваляне на договора и възстановяване на заплатената от него сума;
  2. намаляване на цената.
  3. Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.
  4. Търговецът е длъжен да удовлетвори искане за разваляне на договора и да възстанови заплатената от потребителя сума, когато след като е удовлетворил три рекламации на потребителя чрез извършване на ремонт на една и съща стока, в рамките на срока на гаранцията по чл. 115, е налице следваща поява на несъответствие на стоката с договора за продажба.
  5. Потребителят не може да претендира за разваляне на договора, ако несъответствието на потребителската стока с договора е незначително.

Чл. 115.

 1. Потребителят може да упражни правото си по този раздел в срок до две години, считано от доставянето на потребителската стока.
 2. Срокът по ал. 1 спира да тече през времето, необходимо за поправката или замяната на потребителската стока или за постигане на споразумение между продавача и потребителя за решаване на спора.
 3. Упражняването на правото на потребителя по ал. 1 не е обвързано с никакъв друг срок за предявяване на иск, различен от срока по ал. 1.

9. Изключения съгласно чл.57 от ЗЗП

Моля, имайте предвид, че съгласно чл.57 от ЗЗП не е възможен отказ от договор за покупка на следните стоки:

1. изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания;

2. стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;

3. запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;

4. стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;

5. алкохолни напитки, чиято цена е договорена при сключването на договора за продажба, при които доставката може да бъде извършена в срок не по-рано от 30 дни, считано от сключването на договора, и чиято действителна стойност зависи от колебанията на пазара, които не могат да бъдат контролирани от търговеца;

6. запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката;

7. вестници, периодични издания или списания с изключение на договори за абонамент за доставката на такива издания;

10. Стандартен формуляр за упражняване право на отказ

11. Политика за поверителност

Пилти ЕООД е регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 203655002, със седалище: гр. София, ж.к. Люлин, бл.517, тел.: +359888632147; email: [email protected] 

Целта този текст е да ви представи изчерпателна информация за това какви действия се извършват с личните данни, които предоставяте на Пилти ЕООД, правейки поръчка на сайта pochehli.com, в това число:

- Какви лични данни събираме за Вас?

- Каква е целта на тяхното събиране?

- За какъв срок съхраняваме предоставените лични данни?

- С кого споделяме Вашите лични данни?

- Как Ви уведомяваме за промяна на нашата Политика за поверителност?

- Какви са Вашите права относно предоставените лични данни?

С тази Политика за поверителност Пилти ЕООД  декларира, че прилага всички технически и организационни мерки за защита на личните данни на физическите лица, които са предписани от закон или друг нормативен акт.

Какво са лични данни?

Всяка информация и данни, които могат да идентифицират физическо лице, пряко или непряко.

Какви лични данни събира Пилти ЕООД за вас ?

За да извършваме дейността си и да ви предоставим възможността да правите поръчки на сайта pochehli.com или за да ви абонираме за нашия нюзлетър ние събираме следната информация за вас: име, фамилия, телефон, адрес за доставка, електронна поща.

Технически данни които автоматично се изпращат към нас, когато използвате нашата уеб-страница - IP адрес, GPS координати, информация за устройството, от което посещавате уеб-страницата;

- Данни за Вашето потребителско поведения при посещение на уеб страницата ни, получена чрез използването на Бисквитки (Cookies) - за идентифициране на браузъра или устройството Ви.

Какво означава обработка на лични данни?

Обработването на лични данни включва събиране, съхранение, унищожаване, предаване, коригиране, актуализиране, изтриване, унищожаване и др.

Защо Пилти ЕООД обработва личните Ви данни ?

Пилти ЕООД събира личните ви данни, за да изпълни договорните си задължения по сключени с вас договори за стоки и услуги – поръчка на сайта pochehli.com, записване в нюзлетъра ни.

За целта ние събираме тези лични данни след получено изрично, ясно, свободно и недвусмислено съгласие от вас за целите на обработването. Например за маркетингови цели и получаване на рекламни бюлетини.

За какви цели събираме вашите лични данни, т.е. защо ги събираме, съхраняваме, предаваме и унищожаваме ?

Получените от вас лични данни ще бъдат използвани, за да можем да изпълним задълженията си към вас, както и да помогнем за изпълнение на Ваши права, включително, но не само:

- за да изпълним ангажимента си към вас – а именно да обработим и изпратим вашите поръчки до указаните от вас адреси

- за да ви предоставим достъп до продуктите и услугите на нашата уеб-страница pochehli.com

- за да отговорим на вашите запитвания, мнения и препоръки чрез попълнената контактна форма;

По какъв начин обработваме личните Ви данни?

За да предостави продукти и услуги, Пилти ЕООД обработва (събира) предоставените от вас лични данни, относно физическата идентичност по следните начини:

- чрез попълване от ваша страна на информацията, необходима за изпращане на избраните от вас продукти

 - чрез попълване от ваша страна на формата за контакт на нашия уеб сайт;

- чрез обработка на лични данни достъпни от публични регистри, така напр. Търговски регистър;

- чрез обработка на лични данни достъпни от медии и свободното публично интернет пространство;

- чрез обработване на информация за Вашите посещения pochehli.com

- чрез обработка на информация за IP адреси, cookies (бисквитки), операционна система и тип браузър

Колко време съхраняваме и обработваме вашите данни преди да ги унищожим?

В зависимост от основанието на което обработване личните ви данни срокът е различен.

Данните относно име, организация, населено място се използват също така за събиране на статистически данни. Данните се съхраняват в архива на Пилти ЕООД за максимален период от 5 години. След изтичането на този срок и в случай, че не съществува законова основание за продължаване съхранението на личните ви данни, информацията за вас се унищожава. Изтриват се окончателно записите за Вас, както и се унищожават, в случай на наличие – хартиените носители.

На кого можем да предаваме предоставените от вас лични данни?

 

Пилти ЕООД се задължава да не предоставя личните ви данни, без вашето съгласие на трети лица, освен, когато е необходимо за изпълнение на поети към вас задължения – например, за да изпрати с куриер избраните от вас продукти.

Пилти ЕООД има право да разкрива и предава личните ви данни на трети лица, доколкото съществува необходимост за целите на изпълнение на постъпилото от вас запитване да бъде предоставено съдействие от трети лица. Това и всяко друго предаване е при стриктно спазване на конфиденциалност и сигурност на личните ви данни.

За изпълнение на поети задължения по възникнали договорни и/или преддоговорни отношения с вас е възможно Пилти ЕООД да разкрие личните ви данни на следните лица:

- Куриерски фирми

- Нашите партньори, които са свързани с предоставянето на услугите/продуктите, към които имате интерес;

Има ли други случаи, в които можем да споделим личните ви данни ?

 

Вашите лични данни се предоставят на трети лица и в следните случаи:

 

- По изрично искане на физическото лице, предоставило данните, субект на защитата на лични данни;

- По искане на компетентни органи съгласно действащото законодателство на Република България и на Европейския Съюз;

 

Във всички горепосочени случаи, лицата на които предоставяме вашите лични данни са декларирали, че предоставят адекватно ниво на защита на личните ви данни, включително чуждестранните дружества, позиционирани в рамките на ЕС и ЕИП.

Какви са вашите права относно предоставените лични данни?

При спазване на българското и европейското законодателство, включително Регламент (ЕС) 2016/679 на ЕП и на Съвета (Общ Регламент за защита на личните данни - GDPR) относно защита на личните данни, можете да упражните следните права:

 

 1. Правото на достъп до личните данни, които Пилти ЕООД обработва за Вас и да получите копие от тях

Това право ви дава възможност да получите информация относно данните, които идентифицират администратора и неговия представител, целите на обработването на личните данни, получателите или категориите получатели, на които могат да бъдат разкрити данните, данни за задължителния или доброволния характер на предоставяне на данните и последиците от отказ за предоставянето им, както и информация за правото на достъп и правото на коригиране на събраните данни.

 1. Право да искате Пилти ЕООД коригиране, в случай че установите неточности или необходимост от актуализация на личните ви данни, като изпратите имейл на [email protected];
 2. Право да искате блокиране на личните ви данни или ограничаване на обработката на лични данни, в определените от закона и Регламента случаи;
 3. Право да искате заличаване т.е. изтриване на личните ви данни от Пилти ЕООД, в случай че са налице условията за това.

Повече по т. 2, 3 и 4

Право по всяко време да поискате от администратора да заличи, коригира или блокира лични данни, обработването на които не отговаря на изискванията на ЗЗЛД, както и право да поискате от администратора да уведоми третите лица, на които са били разкрити личните данни за всяко заличаване, коригиране или блокиране, което е извършено, с изключение на случаите, когато това е невъзможно или е свързано с прекомерни усилия;

 1. Правото да възразите срещу обработването на личните си данни за целите на директен маркетинг като използвате линка за „отписване“, който сме поместили във всеки имейл, изпратен до Вас, съдържащ рекламна информация за нашите продукти;
 2. Правото да възразите срещу предоставянето на личните си данни на трети лица,
 3. Правото, когато пожелаете, да оттеглите даденото от вас съгласие личните ви данни да бъдат обработвани за целите, за които сте дали съгласие например за маркетинг, като изпратите имейл на [email protected];

Повече по т. 5, 6 и 7

Право на възражение пред администратора срещу обработването на личните данни на физическото лице при наличие на законово основание за това, както и срещу обработването и разкриването на трети лица на Вашите личните данни за целите на директния маркетинг. Вие имате право да бъде уведомени преди личните Ви данни да бъдат разкрити за пръв път на трети лица или използвани от тяхно име за целите на директния маркетинг, като имате право да възразите срещу такова разкриване или използване.

 1. Право да отправите заявка за преносимост на личните ви данни в структуриран, машинно-читаем формат, който е общоупотребяван;
 2. Правото да отправите жалба или молба за защита на правата ви пред Комисия за защита на личните данни, в случай че са налице предпоставките за това;

В случай на нарушаване на правата ви имате право да сезирате Комисията за защита на личните данни в едногодишен срок от узнаване на нарушението, но не по-късно от пет години от извършването му. При нарушаване на правата ви имате право да обжалвате действия и актове на администратора по съдебен ред или пред Върховния административен съд. Съдът не може да бъде сезиран, ако има висящо производство пред Комисията за същото нарушение или решение на КЗЛД относно същото нарушение е обжалвано и няма влязло в сила решение на съда.

Можете да упражните всички права по всяко време на обработване на личните ви данни.

 

Промени в Политиките за поверителност

За всички извършени промени в тези Политики за поверителност, ще ви уведомим с изпращане на писмо по електронен път през имейла [email protected] на предоставената от вас електронна поща.

Така ще ви бъде предоставена възможност да преустановите използването на някои или всички услуги и/или да се възползвате от правата си, част от които са посочени изрично по-горе. В допълнение ще вземем всички възможни мерки за осведомяване в случай на промени относно защитата на лични данни като публикуваме тази информация на сайта pochehli.com.

Как да се свържете с нас?

Можете да се свържете с нас на адрес: гр. София, бул. Джавахарлал Неру 28, електронна поща: [email protected], тел. 0888632147

Посочените от вас лични данни ще бъдат обработвани от Пилти ЕООД в съответствие с разпоредбите на Регламент (ЕО) № 2016/679 на ЕП и на Съвета от 26 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни – ОРЗЛД (GDPR – General Data Protection Regulation).

12. Политика за бисквитките

БИСКВИТКИ (COOKIES)

Какво представляват бисквитките?

Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни или „сесийни“ бисквитки. Постоянните бисквитки се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Сесийните бисквитки се поставят временно в компютъра Ви, когато посещавате нашия Сайт, но изчезват, когато затворите страницата, което означава, че те не се съхраняват за постоянно на Вашето устройство. Повечето компании използват бисквитки на сайтовете си, за да подобрят използваемостта. Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

Защо бисквитките са важни?

Бисквитките  заемат  централно  място  за  ефективното функциониране  на  интернет,  подпомагайки  да  се  създаде  едно  приятелско  насочено усещане  и  престой,  който  да  е  адаптиран  към  интересите  и  предпочитанията  на  всеки потребител. Отказът или деактивирането на бисквитки може да направи някои сайтове или части от сайтове да не могат да бъдат използвани.

Деактивирането  на  бисквитките  не  означава, че  вече  няма  да  получавате,  съгласно

законодателство, онлайн реклама, а само това, че тя вече няма да бъде в състояние да взима

предвид Вашите предпочитания и интереси, видими от Вашето поведение при сърфиране в

Интернет.

Ние и нашите доставчици на услуги можем да използваме следните видове бисквитки:

Задължителни бисквитки (essential cookies).

Тези бисквитки са необходими, за да може уебсайтът да изпълнява своите функции.

Бисквитки за ефективност и функционалност (Performance and functionality cookies):

Тези бисквитки ни позволяват да запомним Вашите предпочитания, така че да не е нужно всеки път да вкарвате информация, която вече сте предоставили /например, когато въвеждате данните си за достъп до нашите услуги/

Рекламни бисквитки.

Те се използват, за да знаем как използвате нашия сайт, като например страници, които посещавате, за да определим кои са най-популярните части от нашия сайт; за да следим използването на нашите услуги и нашия сайт (честота и време); за да определим колко често Вие и останалите потребители посещавате нашия сайт;

Често тези бисквитки целят предоставянето на реклами, които са съобразени с Вас – както на pochehli.com, така и на други сайтове. Този тип реклами са известни като „реклама, базирана на интересите“. Много от тези видове бисквитки принадлежат на нашите доставчици на услуги.

Сесийни бисквитки.

Възможно е да използваме и сесийни бисквитки, например:

* за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия Сайт, за да използвате услугите ни;

Бисквитки на трети страни:

Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.

Google Analytics - за да генерираме статистика за трафика на сайтовете и източниците на трафик, както и за конвертиране на мерките и продажбите – за отказ вижте тук https://support.google.com/analytics/answer/181881

Как се изтриват бисквитки?

Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки. Ако искате да разберете как да направите това, посетете aboutcookies.org. Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на части от нашите Сайтове да функционират правилно, включително и за функциите „вход“ и „плейбек“.

Промени в нашата политика за бисквитките

Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на тази страница. При необходимост ще Ви уведомяваме за евентуални промени по имейл в съответствие с Общите условия. Всички промени влизат в сила незабавно, с изключение на съществуващите клиенти, за които тези промени влизат в сила 30 дни след публикуването им, освен ако не е упоменато друго.

За контакти и въпроси, моля пишете на [email protected]

При невъзможност да изпълним поръчката, своевременно ще Ви уведомим по e-mail или телефон и ще Ви предложим подходяща алтернатива.