Меню
Количка

Саксии и сандъчета

Пластмасови саксии и сандъчета за дома, офиса, градината, заведението. Предлагат се с подложка за събиране на водата.

Обикновено пресаждането на стари и засаждането на нови растения се случва в периода февруари – май. Пресаждане на старите растения се налага, когато корените на растението са запълнили съда, когато почвата е много суха и втвърдена и водата не се поема добре при поливане.

Пресаждане е необходимо и при видими промени на цветето – спиране на нарастването, опадане на листата, болнав вид. Не е необходимо да взимате много големи саксии. Смята се, че е по-добре няколко пъти да се пресади растението в саксии със следващ по-голям размер, отколкото директно да се посади в голяма саксия.

Размерът на саксията трябва да съответства на развитието на кореновата система. Ако съдът е малък, пречи на нормалното развитие на растението, ако пък е прекалено голям, е възможно то да не успява да всмуче необходимите му вещества от почвата, а мократа почва затруднява навлизането на въздух при корените и те загниват.

В нашия онлайн магазин pochehli.com ще намерите разнообразни по форма, цвят и вместимост саксии и сандъчета за засаждане на цветя. Така, освен че ще дадете нов живот на любимите ви стайни растения, можете да обновите интериора вкъщи, да разкрасите офиса, да декорирате градината си по нестандартен и красив начин, да добавите уют, пъстрота и свежест в ресторанта или заведението.

Прочетете повече за това как да аранжирате сами градината си в статията Направи си сам декорация за градина

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.