Меню
Количка

ЧАШИ ЗА ВИНО

Бели чаши за бяло вино SANDRA, 350 мл., 6 броя, BOHEMIA Вместимост: 350 мл.; Изработени от кристалин..
62.50 лв.
Без ДДС:62.50 лв.
Бели чаши за червено вино SANDRA, 450 мл., 6 броя, BOHEMIA Вместимост: 450 мл.; Изработени от кристалин..
69.80 лв.
Без ДДС:69.80 лв.
Бели чаши за шампанско SANDRA, 200 мл., 6 броя, BOHEMIA Вместимост: 200 мл.; Изработени от кристалин..
54.90 лв.
Без ДДС:54.90 лв.
Гравирани чаши за бяло вино ANGELA Platinum, 185 мл., 6 броя, BOHEMIA Гравирани чаши за бяло вино ANGELA Platinum, 185 мл., 6 броя, BOHEMIA
Не е в наличност
Гравирани чаши за бяло вино ANGELA, 185 мл., 6 броя, BOHEMIA Вместимост: 185 мл.; Изработени от кристалин..
57.80 лв.
Без ДДС:57.80 лв.
Гравирани чаши за бяло вино SANDRA, 350 мл., 6 броя, BOHEMIA Вместимост: 350 мл.; Изработени от кристалин..
59.90 лв.
Без ДДС:59.90 лв.
Гравирани чаши за бяло вино Viola Platinum 350 мл, CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия Гравирани чаши за бяло вино Viola Platinum 350 мл, CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия
Не е в наличност
Гравирани чаши за вино Bohemia VIOLA PLATINUM вместимост 350 мл; 6 броя чаши за вино в опаковка; изработени от кристалит и декорирани с красива нежна гравюра и стилен платинен кант; дизайнер Petr Řehák; не се препоръчва миене в миялна машина; мийте на ръка с мека гъба и неабразивен п..
0.00 лв.
Без ДДС:0.00 лв.
Гравирани чаши за вино Angela 250 мл, CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия Гравирани чаши за вино Angela 250 мл, CRYSTALEX BOHEMIA, Чехия
Не е в наличност
Гравирани чаши за вино Bohemia ANGELA вместимост 250 мл; 6 броя чаши за вино в опаковка; изработени от кристалит; чаши за вино Angela са декорирани с красива нежна гравюра и стилен кант в сребристо; не се препоръчва миене в миялна машина; мийте на ръка с мека гъба и неабразивен препа..
59.90 лв.
Без ДДС:59.90 лв.
Гравирани чаши за вино STRING GOLD, 350 мл., 2 броя, BOHEMIA Вместимост: 350 мл.; Изработени от кристалин; Красива подаръчна кутия; Измиване на ръка с щадящ препарат и мека гъба...
39.90 лв.
Без ДДС:39.90 лв.
Гравирани чаши за вино STRING, 350 мл., 2 броя, BOHEMIA Вместимост: 350 мл.; Изработени от кристалин..
19.90 лв.
Без ДДС:19.90 лв.
Гравирани чаши за вино Bohemia VIOLA вместимост 350 мл; 6 броя чаши за вино в опаковка; изработени от кристалит и декорирани с красива нежна гравюра; не се препоръчва миене в миялна машина; мийте на ръка с мека гъба и неабразивен препарат, за да не нарушите деликатната гравюра; чашит..
42.20 лв.
Без ДДС:42.20 лв.
Гравирани чаши за вино с декор Диви животни чаши за вино, изработени от кристалит; всяка чаша в комплекта е с различна декорация - на глиган, фазан, дива патица, елен, сърна и заек; 6 чаши за вино в опаковка; тънкостенни и фини, чудесен подарък за ловджия; не се препоръчва миене в миялна маши..
129.90 лв.
Без ДДС:129.90 лв.
Гравирани чаши за червено вино ANGELA Platinum, 350 мл., 6 броя, BOHEMIA Гравирани чаши за червено вино ANGELA Platinum, 350 мл., 6 броя, BOHEMIA
Не е в наличност
Гравирани чаши за червено вино ANGELA, 350 мл., 6 броя, BOHEMIA Вместимост: 350 мл.; Изработени от кристалин..
65.80 лв.
Без ДДС:65.80 лв.
Показване на 1 до 12 от 259 (22 страници)

Чашите за вино, които предлагаме в нашия онлайн магазин Pochehli.com са в множество размери и форми. Изработени са от различни материали, предназначени са за различни сортове вино, и са част от продуктовата гама на водещи европейски производители като Bohemia, Chef&Sommelier, Rona, Bormioli Rocco.

Ефектът от формата на чашата за вино върху вкуса на му, не е доказан от нито едно научно изследване и остава въпрос на дебат.

Някои хора вярват, че формата на стъклото е важна, тъй като концентрира вкуса и аромата (или букета), за да подчертае характеристиката на сорта. Едно общо схващане е, че формата на стъклото насочва виното към най-добрата зона на устата за да усетим вкуса, а ароматът се възприема чрез обонянието в горната носна кухина, а не в устата.

Повечето комплекти чаши за вино са на столче и са съставени от три части: купа, столче и стъпало. В някои, отворът на чашата е по-тесен в най-широката част на купата, за да се концентрира ароматът, други са по-отворени.

За да се насладите напълно на предпочитаното вино, трябва да изберете подходящите чаши за вино. Има най-различни модели чаши, вариращи от скъпи кристали, някой от които ръчно гравирани, невероятно фино изработени чаши от кристалит и кристалин, както и ежедневни стъклени чаши за вино.

Най-общо, съдържанието на оловен оксид в стъклото е основният определящ фактор при класифицирането на нещо като стъкло или кристал.  Въпреки че изборът на чаша за вино се основава изцяло на индивидуалните предпочитания, експертите по вина препоръчват, той да е свързан с аромата на виното, за което те са предназначени.

Формата на чашата влияе върху възприемането на качествата на виното

Тя играе много важна роля. Разбира се, това няма да превърне лошото вино в добро вино или обратно. Чашата ще играе ролята на предприемач: той ще ни накара (или не) да открием някои аспекти на виното. Най-добрата аналогия е музиката. Можете да слушате Моцарт на стар транзистор, а самата музика няма да бъде ужасна, но ще пропуснете много неща.

Нашият онлайн магазин Pochehli.com ви предлага разнообразие от дизайн и форми на чашите за вино, като основно те са разделени на чаши за шампанско, чаши за бяло и чаши за червено вино. Независимо от конкретния дизайн, чашата трябва да бъде чиста, да е от прозрачно, не много дебело стъкло, с високо столче, удобно за държане, и с достатъчно широка основа, за да бъде стабилна.

Един практичен съвет – във всекидневието ползвайте чаши, които може да си позволите да счупите. Разбира се, добре е да се снабдите и с комплект висококачествени кристални чаши за вино на утвърдени производители за по-специални случаи.

4 основни вида чаши за вино

 - Чаши за червено вино;

 - Чаши за бяло вино;

 - Чаши за шампанско/пенливо вино;

 - Чаши за розе

Чаши за червено вино

Червените вина се сервират най-добре в големи чаши за вино. Характерна за тях е широката, кръгла купа, позволяваща виното да се аерира с по-висока скорост. Взаимодействието на червеното вино с кислорода от въздуха, освобождава неговия аромат и вкус. Принципно положение е, че ниската температура подтиска ароматите, а по-високата ги отваря. Когато говорим за червено вино, пределната температура е 20 градуса. Съществуват различни стилове чаши за червено вино.

Чаши за червено вино тип  „Бордо“

Чашите за  бордо са по-високи от традиционните чаши за червено вино, но купата не е толкова голяма.  Височината на чашата позволява на виното да премине директно към задната част на устата, за да увеличи своя аромат. Бордо чашите са подходящи следните сортове:

 - Каберне Совиньон;

 - Каберне Фран;

 - Мерло;

 - Пети Вердо;

 - Малбек

 - Чаши за Булгундско вино

Те са различен стил чаши за червено вино, предназначен за по-леки, пълноценни вина като Пино Ноар. Тази чаша не е толкова висока, колкото чашата за Бордо, но купата е по-голяма и насочва виното към върха на езика, за да се вкусят по-деликатните му аромати. Характерното за тях , е че имат формата на балон. Всъщност и така са известни “Чаши за червено вино балон“.

Червените вина обикновено имат по-силен аромат и се съчетават добре червени меса (говеждо, агнешко и свинско), богати тестени изделия и др. Те обикновено се сервират на или малко под стайната температура. Реално за повечето сортове червени вина една разумно голяма чаша с широко тяло и по-тясно гърло ще свърши работа.

За една чаша далеч по-важно е до какво ниво е пълна, отколкото каква форма е заело стъклото. Да оставите 2/3 от чашата празни, ще ви позволи да завъртите виното така, че то да освободи аромата си и вие да можете да му се насладите най-пълно.

Чаши за бяло вино

Чашите за бяло вино са с по-тясна купа, в сравнение с чашите за червено вино. Важно е да се държат за ствола, за да не се затопли охладеното бяло вино от телесната температура. Различните форми на чашите за бяло вино подчертават уникалните характеристики на отделните стилове вино.

Широкия отвор на купата функционира подобно на чашите за червено вино, споменати по-горе, насърчавайки бързото окисление, което променя вкуса на виното. За по-леки, по-свежи сортове на бяло вино, окисляването е по-малко желателно. За да се запази чист аромат, много чаши за бяло вино имат по-малък отвор, което намалява повърхностната площ и от своя страна скороста на окисление.

Чашите за бяло вино имат по-дълъг ствол и по-малка купа, отколкото техните червени колеги. Чашата за бяло вино трябва да се пълни малко повече от 1/3 от обема си и най-много до половината от обема.

Нека разгледаме 3 различни вида чаши за бяло вино според сорта

Шардоне

Чашите за шардоне имат широка купа и леко заострена горна част. Оставяйки достатъчно място за въртене и отпиване. Притежавайки по-дълъг ствол, чашите за Шардоне се фокусират върху запазването на виното възможно най-хладно.

Ризлинг

По-тесени и по-високи, чашите за Ризлинг са направени така, че да концентрират плодовите аромати в горната част на стъклото. По-дългите дръжки запазват виното охладено.

Совиньон Блан

Оригиналната чаша на Совиньон Блан е висока и тънка, предлагайки свежестта и аромата на виното върху носа. Тя има дълъг ствол и тясна купа, леко заострена в горната част. Сервирайте бялото вино охладено , с по-леки храни, като птици и риба.

Чаши за шампанско

Чашите за шампанско или така наречените „флейти“ се характеризират с дълъг ствол, с висока, тясна купа отгоре. Формата е предназначена за запазване на пенливото вино по време на консумацията му. Точно както при чашите за бяло вино и флейтата е предназначена да бъде държана за сторлчето, за да предотврати затоплянето на течността.

Самата купа е проектирана по начин, който помага да се запазят мехурчета в напитката. Това се постига чрез намаляване на повърхността при отваряне на купата. Освен това дизайнът на флейтата допринася за естетическата привлекателност на шампанското, което позволява на малките балончето да пътуват още и още.  Сервирайте на гостите си шампанско в чаши тип флейта. Те са идеални за специални поводи, официални събития, комбинирани с изискани блюда.

Чаши за розе

Два вида чаши за вино са широко приети за употреба с розови вина - стъклени чаши с къса купа и лек конус, както и тези с къса купа и леко изпъкнали ръбове. Тъй като тези вина са сравнително сходни по време на процеса на ферментация с белите вина, използването на чаши за бяло вино, също се счита за приемливо за тези видове вино.

Чашите за розе с леко изпъкнали ръбове обикновено се предпочитат за вина, които са по-млади, по-чисти и по-сладки от по-зрелите сортове. Дизайнът им позволява на виното да изтече от купата точно на върха на езика, където вкусовите рецептори са най-чувствителни към сладостта.

За по-зрели розови вина с по-плътен вкус, подходящи са чашите тип лек конус

Изберте, купете за себе си или подарете луксозен комплект чаши за вино от нашия онлайн магазин Pochehli.com на най-изгодни цени.

 - Кристални чаши за вино. Чуйте неповторимия звън при тост;

 - Стъклени чаши за ежедневна употреба.Достатъчно издръжливи;

 - Стилни и елегантни ритуални сватбени чаши с камъни Сваровски - неизменна част от всяка сватба;

 - Цветни чаши за вино. Иновативни и модерни. Изцяло в черно или червено;

 - Чаши за вино с цветно столче Rainbow. Всеки гост може да има свой собствен цвят! - има зелени, сини, сини, червени, оранжеви и жълти акценти, постигнати с органична боя, която свети през прозрачното стъкло, за да му придаде красив отенък;

 - Комплекти чаши за вино с декантер. Добре е след отваряне на бутилката виното да се остави малко да поеме въздух. По този начин се стимулира разкриването на богатия аромат и омекването на танините. За тази цел е най-добре то да се налее в декантер или гарафа.

Един практичен съвет – във всекидневието ползвайте чаши, които може да си позволите да счупите. Разбира се, добре е да се снабдите и с комплект висококачествени кристални чаши за вино на утвърдени производители за по-специални случаи.

Онлайн магазинът ни Pochehli.com разполага с невероятно богат избор на комплекти чаши за вино на най-изгодни цени:

 - Сватбени ритуални чаши;

 - Големи чаши за вино XXL;

 - Цветни чаши за вино;

 - Чаши за вино с черно столче;

 - Кристални чаши за вино Бохемия;

 - Юбилейни чаши;

 - Луксозни комплекти чаши за шампанско.

През годините стотици клиенти се убедиха, че онлайн магазин Pochehli.com доставя висококачествени чаши за вино, на топ цени. Много ресторанти, кафенета и хотели оборудваха баровете си с най-разнообразни комплекти за вино, възползвайки се от нашите цени на едро, при поръчки за по-голямо количество. Направете го и вие.  

Нашият уебсайт използва бисквитки. Когато щракнете върху „Приемам“, вие приемате използването на ВСИЧКИ бисквитки.